fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

U pripremi nova knjiga o Jadovnu – pozivamo dobrotvore

U pripremi je drugo, dopunjeno izdanje knjige „Jadovnička golgota sveštenoslužitelja Srpske Pravoslavne Crkve 1941. godine“, autora jereja SPC Dragana Šućura.

Prvo izdanje knjige je objavljeno u izdanju udruženja građana Jadovno 1941. početkom 2014. godine sa blagoslovom Episkopa banjalučkog gospodina Jefrema. Knjiga svjedoči o Pokolju, o stradanju sveštenoslužitelja SPC u sistemu logora smrti NDH Gospić – Jadovno – Pag.

Jerej Dragan Šućur diplomirani je teolog i magistar istorijskih nauka, a trenutno službuje kao vojni sveštenik u Banjaluci u Oružanim snagama BiH.

Pošto autor nije bio zainteresovan za drugo izdanje ove vrijedne knjige, ponudio je da udruženje Jadovno 1941. otkupi autorska prava za iznos od 3.000 KM. Mada je traženi iznos bio iznenađujuće visok, konačan i prevazilazio finansijske mogućnosti udruženja, zbog važnosti i značaja ovog djela a u vrijeme kada na tržištu nije dostupna ni jedna knjiga na temu stradanja Srba u sistemu logora smrti NDH Gospić – Jadovno – Pag, odlučili smo se da ponudu prihvatimo.

Napravljen je ugovor, ovjeren kod notara a traženi iznos u cijelosti isplaćen u tri mjesečne rate na račun autora jereja Dragana Šućura.

Za iznos od 3.000 KM udruženje Jadovno 1941. se zadužilo kod Sber bank Banja Luka.
Molimo dobrotvore, donatore i sve one koji mogu da pomognu da se namiri navedeni iznos.
 Uputstva za uplatu donacija mogu se naći OVDJE.

Uređivački odbor već radi na pripremi drugog dopunjenog izdanja knjige. Za kratko vrijeme objavićemo i ponudu za štampu knjige u tiražu od 500 primjeraka.

Za UG Jadovno 1941. Banja Luka

Dušan J. Bastašić

predsjednik

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: