Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Нећак: Стоп неонацизму и антисемитизму!

У оквиру образовног програма РТС-а  дана 23.3.2020. емитована је видео лекција Априлски рат, па и о Милану Недићу. Тако огољени покушај фалсификовања историје не би успео да презентује ни најбољи ђак Гебелса. 

Александар Саша Нећак; ФОТО: Media centar Београд

Извор: Александар Саша Нећак – Фејсбук страница 27. март 2020. ;

НАПОМЕНА: Сви наводи изнесени у овом тексту су лични став аутора и не морају одражавати ставове редакције портала. У циљу свеобухватнијег информисања јавности, објављујемо и прилоге од значаја за мисију удружења Јадовно 1941. чак и када су они потпуно супротни његовим ставовима.


Намера је била да се Милан Недић представи младима као спасиоца Срба, као позитивна личност  и жртва која би требало да им буде узор. 

А Милан Недић је био кукавица, издајник, дезертер, колаборациониста који је усвојио и дубоко у себи носио нацистичку идеологију, антисемита и Србин који је манијакално прогонио, хапсио, злостављао и убијао све оне Србе, не само комунисте, него све који су били против окупатора, који су се борили за очување територијалног интегритета Србије, очување угледа, достојанства традиционалних вредности културних и уметничких вредности српског народа.

Дакле, због својих нацистичких ставова и говора био је склоњен из војске, а пред рат је поново активиран и постављен за команданта Треће армије са задатком да брани јужне границе земље.

Напустио је ратиште и своје официре и војнике и крај рата дочекао на Палама. Погазио је дату официрску реч, издао земљу и народ.

Са Пал је возом без проблема прошао кроз окупирану земљу и дошао у окупирани Београд.

Прихватио је улогу колаборационисте и своју борбу усмерио на Србе који су се борили противу окупатора, па чак и оне који нису симпатисали окупатора.

Био је антисемита и то показао кроз читав низ уредби и наредби и поступака.

После уништења преко 84% Јеврејске заједнице, у коме је имао значајнију улогу, био је захвалан Трећем Рајху што је Србију очистио од Јевреја.

Моје питање за председницу Владе и министра образовања је да ли ово друштво васпитава младу генерацију да по узору на идола који им се нуди, сутра не дај боже, буду спремни да издају земљу, да се не боре за њено очување, да постану колаборационисти и издајници.

Или је довољно да постану “само” антисемити.

Знам да сте, госпођо председнице Владе и господине министре, тренутно јако заузети личним учешћем у изналажењу вакцине против вируса Корона, иначе би верујем из моралних разлога поднели неопозиве оставке.

RTS: Tako stoje stvari – Intervju – Aleksandar Nećak – 27.01.2017.

Од истог аутора:

Нећак: Kоме смета удружење грађана „Јадовно 1941.“?

Нећак: Нико нема право да оспорава усвојену одредницу “Покољ”

Нећак: Култура сећања овде не станује

Александар Саша Нећак: Поднео сам оставку због ставова …

Александар Нећак: СЕЋАЊЕ НИЈЕ ДОВОЉНО | Јадовно 1941.

Александар Нећак: Сведок сам прећутног гаjења заборава према деловима наше трагичне историjе

Александар Нећак: „Завештање“ – филм као споменик | Јадовно …

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

One Response

  1. Службена изјава владе Немачког Рајха од 6. априла 1941. у вези с нападом на Југославију (разлози за напад): “Француски посланик је 16. априла 1940. водио разговор с министром војске Недићем о прихватању војних разгоивора. Југославија упућује нарочито поверљивог официра за везу у Главни штаб команданта француске експедиционе армије на Леванту…” – Недић као један од непријатеља Њемачке, одговорних за напад на Југославију. Цитирано по: “Априлски рат 1941. Зборник докумената”, уредио пуковник ЈНА Антун Милетић, одговорни уредник генерал Фабијан Трго, Војноисторијски институт, Београд 1987. стр. 475. Даљи коментари су сувишни. Генерал Милан Недић заробљен је од Нијемаца тек 4 дана после капитулације, 21. априла 1941, заједно са 5.000 војника, у Пећи и затим су спроведени у Приштину. SAPIENTI SAT!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: