fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Da mlade više ne bude sramota zbog „Srebrenice“

 Na 60. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavljena je knjiga Dragana Vujičića "Srebrenički krug"

Na 60. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavljena je knjiga Dragana Vujičića „Srebrenički krug“

Na 60. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavljena je knjiga Dragana Vujičića „Srebrenički krug“ za koju autor kaže da predstavlja reagovanje na nastojanja da se događaji u Srebrenici trajno predstave kao genocid.

On ističe da je knjiga namijenjena, prije svega, mlađoj generaciji koja ne zna ništa o „Srebrenici“ i koju je zbog „Srebrenice“ bilo sramota. „Ovo je napisano da ih ne bude sramota“, rekao je Vujičić.

On kaže da je još gore bilo to što je britanskim prijedlogom rezolucije zabranjivano da se ikada više preispituje priča o Srebrenici.

„Evo u ovoj mojoj knjizi ja preispitujem narativ o Srebrenici i došao sam do priče da je Srebrenica mit koji je porodio najveće nesreće koje su nas sada zadesile“, rekao je Vujičić na promociji na štandu Republike Srpske.

Beograd - predstavljena knjiga "SrebrOn je ukazao na to da je, zahvaljujući takvim interpretacijama događaja u Srebrenici i krilatici „da se ne ponovi Srebrenica“, rođena doktrina NATO „pravo na zaštitu“ koja je dovela do rata protiv Jugoslavije, u Iraku, Libiji, Siriji…

Vujičić navodi da o svemu tome u knjizi o događajima u Srebrenici piše kroz haška dokumenta, izjave svjedoka i ljudi koji su na neki način bili uključeni u događaje u Srebrenici.

Knjiga „Srebrenički krug“ temelji se na feljtonima Dragana Vujičića objavljenim u „Večernjim novostima“ u julu i avgustu ove godine.

Stefan Karganović, čiji je Istorijski projekat „Srebrenica“ izdavač knjige, rekao je da je riječ o izuzetnoj knjizi koja predstavlja panoramski pregled svih osnovnih pitanja u vezi sa događajima u Srebrenici u julu 1995. godine.

Karganović je istakao da je obuhvaćen i trogodišnji period koji je tome prethodio, a koji je ključan za razumijevanje događaja u julu 1995. godine.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

Srebrenička istina koju je Srbija željno čekala (Prikaz naučnog skupa „Srebrenica 1995-2015: činjenice, nedoumice, propaganda“)

OBJAVLjENA KNjIGA „POLjA NESREĆE“ MILIVOJA IVANIŠEVIĆA

Prikaz knjige Ratka Škrbića, Srebrenička podvala

„(H)ISTORIJA OSUŠENE ZBILjE“ – O STRATEGIJI „NOŽA I KRIŽA“

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: