Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

OBJAVLjENA KNjIGA „POLjA NESREĆE“ MILIVOJA IVANIŠEVIĆA

Knjiga Polja nesreće

Knjiga Polja nesreće

U izdanju izdavačke kuće „Vukotić media“ iz Beograda danas je objavljena knjiga „Polja nesreće“, prva hronika stradanja Srba u BiH od 1992-1995. godine, koju je sačinio Milivoje Ivanišević.

Baveći se ovom crnom statistikom još od početka ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji, o čemu je objavio desetine knjiga, Ivanišević je u ovom djelu, na njemu svojstven, sistematičan način, obradio podatke o stradanju našeg naroda u 67 opština u BiH, saopšteno je iz izdavačke kuće „Vukotić media“.

„Opština po opštinu, selo po selo, ime po ime, Ivanišević je izneo pojedinosti o ubijanju 4.421 lica, od kojih 810 žena i 3.600 lica. Nažalost, to je samo deo podataka. Ivanišević ovom temom nastalja da se bavi, jer, prema do sada poznatim podacima, još 1.700 Srba se vode kao nestali“, navodi se u saopštenju.

Pisac ove knjige, između ostalog, naveo je podatak da je za zločine nad Srbima osumnjičeno 7.699 muslimana i Hrvata, a da je procesuirano samo 57, odnosno 0,7 odsto.

Još jedna osobenost ove knjige, ističu iz izdavačke kuće, je što je Ivanišević, za svaku opštinu, unio i brojke i procente stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, dokazujući da je nacija sistemski uništavana u 20. vijeku.

U predgovoru za hroniku stradanja Srba u BiH u proteklom ratu, akademik Vasilije Krestić istakao je da je ona vrijedan naučni iskorak u izučavanju žrtava građanskog rata prilikom raspada Jugoslavije.

„Ona je putokaz kojim treba ići u izučavanju jedne bolne teme koja zahteva trezveno istraživanje i objektivno opisivanje tragičnih dešavanja na koje se često reaguje više emotivno nego racionalno“, piše Krestić.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

Ivanišević: Fakti dokazuju genocid u NDH – Jadovno 1941.

stradala 721. 000 srba, što je 80 odsto ukupnih gubitaka

hapšenje osumnjičenih ili zataškavanje zločina nad srbima?

DO KRAJA GODINE MONOGRAFIJA SA 31.000 SRPSKIH ŽRTAVA!

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: