fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

OBJAVLjENA KNjIGA „POLjA NESREĆE“ MILIVOJA IVANIŠEVIĆA

Knjiga Polja nesreće

Knjiga Polja nesreće

U izdanju izdavačke kuće „Vukotić media“ iz Beograda danas je objavljena knjiga „Polja nesreće“, prva hronika stradanja Srba u BiH od 1992-1995. godine, koju je sačinio Milivoje Ivanišević.

Baveći se ovom crnom statistikom još od početka ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji, o čemu je objavio desetine knjiga, Ivanišević je u ovom djelu, na njemu svojstven, sistematičan način, obradio podatke o stradanju našeg naroda u 67 opština u BiH, saopšteno je iz izdavačke kuće „Vukotić media“.

„Opština po opštinu, selo po selo, ime po ime, Ivanišević je izneo pojedinosti o ubijanju 4.421 lica, od kojih 810 žena i 3.600 lica. Nažalost, to je samo deo podataka. Ivanišević ovom temom nastalja da se bavi, jer, prema do sada poznatim podacima, još 1.700 Srba se vode kao nestali“, navodi se u saopštenju.

Pisac ove knjige, između ostalog, naveo je podatak da je za zločine nad Srbima osumnjičeno 7.699 muslimana i Hrvata, a da je procesuirano samo 57, odnosno 0,7 odsto.

Još jedna osobenost ove knjige, ističu iz izdavačke kuće, je što je Ivanišević, za svaku opštinu, unio i brojke i procente stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, dokazujući da je nacija sistemski uništavana u 20. vijeku.

U predgovoru za hroniku stradanja Srba u BiH u proteklom ratu, akademik Vasilije Krestić istakao je da je ona vrijedan naučni iskorak u izučavanju žrtava građanskog rata prilikom raspada Jugoslavije.

„Ona je putokaz kojim treba ići u izučavanju jedne bolne teme koja zahteva trezveno istraživanje i objektivno opisivanje tragičnih dešavanja na koje se često reaguje više emotivno nego racionalno“, piše Krestić.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

Ivanišević: Fakti dokazuju genocid u NDH – Jadovno 1941.

stradala 721. 000 srba, što je 80 odsto ukupnih gubitaka

hapšenje osumnjičenih ili zataškavanje zločina nad srbima?

DO KRAJA GODINE MONOGRAFIJA SA 31.000 SRPSKIH ŽRTAVA!

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: