fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Да младе више не буде срамота због „Сребренице“

 На 60. међународном београдском саjму књига представљена jе књига Драгана Вуjичића "Сребренички круг"

На 60. међународном београдском саjму књига представљена jе књига Драгана Вуjичића „Сребренички круг“

На 60. међународном београдском саjму књига представљена jе књига Драгана Вуjичића „Сребренички круг“ за коjу аутор каже да представља реаговање на настоjања да се догађаjи у Сребреници траjно представе као геноцид.

Он истиче да jе књига намиjењена, приjе свега, млађоj генерациjи коjа не зна ништа о „Сребреници“ и коjу jе због „Сребренице“ било срамота. „Ово jе написано да их не буде срамота“, рекао jе Вуjичић.

Он каже да jе jош горе било то што jе британским приjедлогом резолуциjе забрањивано да се икада више преиспитуjе прича о Сребреници.

„Ево у овоj моjоj књизи jа преиспитуjем наратив о Сребреници и дошао сам до приче да jе Сребреница мит коjи jе породио наjвеће несреће коjе су нас сада задесиле“, рекао jе Вуjичић на промоциjи на штанду Републике Српске.

Београд - представљена књига "СребрОн jе указао на то да jе, захваљуjући таквим интерпретациjама догађаjа у Сребреници и крилатици „да се не понови Сребреница“, рођена доктрина НАТО „право на заштиту“ коjа jе довела до рата против Југославиjе, у Ираку, Либиjи, Сириjи…

Вуjичић наводи да о свему томе у књизи о догађаjима у Сребреници пише кроз хашка документа, изjаве свjедока и људи коjи су на неки начин били укључени у догађаjе у Сребреници.

Књига „Сребренички круг“ темељи се на фељтонима Драгана Вуjичића обjављеним у „Вечерњим новостима“ у jулу и августу ове године.

Стефан Каргановић, чиjи jе Историjски проjекат „Сребреница“ издавач књиге, рекао jе да jе риjеч о изузетноj књизи коjа представља панорамски преглед свих основних питања у вези са догађаjима у Сребреници у jулу 1995. године.

Каргановић jе истакао да jе обухваћен и трогодишњи период коjи jе томе претходио, а коjи jе кључан за разумиjевање догађаjа у jулу 1995. године.

Извор: srna

Везане виjести:

Сребреничка истина коjу jе Србиjа жељно чекала (Приказ научног скупа „Сребреница 1995-2015: чињенице, недоумице, пропаганда“)

ОБЈАВЉЕНА КЊИГА „ПОЉА НЕСРЕЋЕ“ МИЛИВОЈА ИВАНИШЕВИЋА

Приказ књиге Ратка Шкрбића, Сребреничка подвала

„(Х)ИСТОРИЈА ОСУШЕНЕ ЗБИЉЕ“ – О СТРАТЕГИЈИ „НОЖА И КРИЖА“

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: