fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Ustaški poziv pravoslavcima da se priključe SS „(Handžar) diviziji“

Javite se još danas!“

„Već su se brojni MUSLIMANI i KATOLICI javili u SS-diviziju.

Sada je red na vama, PRAVOSLAVCI, da se pokažete jeste li dobri Bošnjaci, jeste li za red i mir, za očuvanje svojih kuća i svojih života od svih neprijatelja!

Na strani najbolje vojske svieta bit ćete svi vi onda borci za VAŠ NAROD, VAŠU VJERU I ZA VAŠU LIJEPU BOSANSKU DOMOVINU!

Jer naša dobrovoljačka SS-divizija sa postrojbama redarstva i oružničtva bit će postrojena na zavičajnom tlu i ostat će u Bosni! Vi ćete dobiti najbolje oružje, najbolju hranu i najbolju opremu kao i dostatnu plaću! VAŠE OBITELjI BIT ĆE IZDAŠNO PODPOMOGNUTE TAKO, DA SE VI NEĆETE VIŠE ZA NjIH TREBATI BRINUTI!

Pokažite dakle vašu spremnost za očuvanje vaših života, svojih obitelji i svoga zavičaja i javite se odmah u SS-diviziju! Borite se s nama za mir i sigurnost Vaše domovine i za sretnu budućnost vaše djece! Borite se s nama protiv boljševizma, koji sve uništava, koji je i vašoj domovini nanio bezprimjernu štetu!

Živila naša draga Bosanska domovina i njeni junački sinovi, koji će potući neprijatelja domovine i koji će mu sva njegova odvratna zličinačka i sramna djela vratiti dvostruko i trostruko!

Prijave se primaju kod svake kotarske oblasti i obćine!

Javite se još danas!“

„Ustaška propaganda (1941-19145)“ Muzej Republike Srpske, Banjaluka 2017.

Izvor: Srbi u Bih

Vezane vijesti:

Formiranje Handžar SS-divizije | Jadovno 1941.

SS Handžar divizija u Francuskoj | Jadovno 1941.

Hrvatski i muslimanski nacisti: 23. brdska SS divizija „Kama …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: