Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Ustaški poziv pravoslavcima da se priključe SS „(Handžar) diviziji“

Datum objave: četvrtak, 31 januara, 2019
Veličina slova: A- A+

„Već su se brojni MUSLIMANI i KATOLICI javili u SS-diviziju.

Sada je red na vama, PRAVOSLAVCI, da se pokažete jeste li dobri Bošnjaci, jeste li za red i mir, za očuvanje svojih kuća i svojih života od svih neprijatelja!

Na strani najbolje vojske svieta bit ćete svi vi onda borci za VAŠ NAROD, VAŠU VJERU I ZA VAŠU LIJEPU BOSANSKU DOMOVINU!

Jer naša dobrovoljačka SS-divizija sa postrojbama redarstva i oružničtva bit će postrojena na zavičajnom tlu i ostat će u Bosni! Vi ćete dobiti najbolje oružje, najbolju hranu i najbolju opremu kao i dostatnu plaću! VAŠE OBITELjI BIT ĆE IZDAŠNO PODPOMOGNUTE TAKO, DA SE VI NEĆETE VIŠE ZA NjIH TREBATI BRINUTI!

Pokažite dakle vašu spremnost za očuvanje vaših života, svojih obitelji i svoga zavičaja i javite se odmah u SS-diviziju! Borite se s nama za mir i sigurnost Vaše domovine i za sretnu budućnost vaše djece! Borite se s nama protiv boljševizma, koji sve uništava, koji je i vašoj domovini nanio bezprimjernu štetu!

Živila naša draga Bosanska domovina i njeni junački sinovi, koji će potući neprijatelja domovine i koji će mu sva njegova odvratna zličinačka i sramna djela vratiti dvostruko i trostruko!

Prijave se primaju kod svake kotarske oblasti i obćine!

Javite se još danas!“

„Ustaška propaganda (1941-19145)“ Muzej Republike Srpske, Banjaluka 2017.

Izvor: Srbi u Bih

Vezane vijesti:

Formiranje Handžar SS-divizije | Jadovno 1941.

SS Handžar divizija u Francuskoj | Jadovno 1941.

Hrvatski i muslimanski nacisti: 23. brdska SS divizija „Kama …


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top