Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ТИЈЕЛИМА БРАНЕ ЗЕМЉУ – НЕ ПОМАЖУ НИ ТАПИЈЕ!

Албанске власти знаjу да су Срби власници скоро хиљаду хектара у реону Чаглавице и Преоца. Таj дио Чаглавице припоjили су Приштини како би лакше легализовали отимање земље, наводи мjештанин Небоjша Марковић.

Срби из Чаглавице код Призрена тиjелима бране своjу имовину
Срби из Чаглавице код Призрена тиjелима бране своjу имовину
Приредио: Неђељко ЗЕЈАК

Срби из атара Чаглавице, приградског насеља код Приштине, настоjе да своjим тиjелима зауставе узурпациjу земљишта коjе jе у њиховом власништву.

Мjештани настоjе да зауставе улазак грађевинских машина у оранице и на своjу дjедовину.

Властимир Китић, jедан од десетак Китића – власника имовине, истиче за Срну да су власти самопроглашеног Косова, смишљено, узурпациjом имовине, покренуле прогон Срба настањених са десне стране пута Приштина – Скопље.

“У питању jе површина од скоро 30 хектара њива ослоњених на месно гробље” . прецизира Китић.

Он посjедуjе списе предмета коjи показуjу да jе имовина породице Китић, фалсификовањем документациjе, прво прешла на непостоjеће лице “Славка Јоксимовића” из села Радево, удаљеног око 20 километара од Чаглавице.

“Пошто су пре неколико година фалсификовали власничку документациjу, Албанци су извршили наводну купопродаjу па jе имовина пре три месеца, наводно, постала власништво Шефкиjе Агашиjа те Артана и Сабита Велиjуа”, наводи Китић.

Старосjедиоцима Чаглавице не помажу чак ни тапиjе као ни чињеница да су у српским земљишним књигама њихова имена уписана у рубрици – “власник”.

У питању jе правно насиље, наводи Китић коjе jе увjерен да jе Приштина смишљено приjе неколико година од новоформиране општине Грачаница “отциjепила” српска домаћинства и српске њиве са десне стране пута Приштина – Скопље.

Наиме, у спорном реону Чаглавице остало jе стотињак Срба у око двадесетак домаћинстава, у чиjем jе посjеду око 300 хектара обрадивих површина.

У међувремену, изграђено jе око хиљаду албаских кућа и пословни обjеката чиjи су новокомпоовани власници до посjеда стигли фалсификатима уговора о промету непокретности.

“Корисник њива била jе земљорадничка задруга Ратар из Лапљег села. Нама ниjе познато како jе могуће да њиве на коjима имамо и такозване `Турске тапиjе` постану власништво Албанаца”, пита се Китић.

Небоjша Марковић, предсjедник села, упозорава да jе на дjелу реализациjа плана за прогон Срба настањених са десне стране пута према Скопљу.

“Власти из Приштине знаjу да су Срби власници скоро хиљаду хектара у реону Чаглавице и Преоца. Смишљено су таj део Чаглавице припоjили Приштини како би лакше легализовали отимање земље”, каже Марковић.

На подручjу Преоца експроприjациjом, за потребе изградње ауто-пута Приштина – Скопље, одузето jе jош скоро сто хекатара њива у власништву Срба.

Уколико званични Београд и Еулекс не стану у заштиту преосталих српских домаћинстава у Чаглавици, то приградско насеље остаће без Срба – тврде мjештани.

Колика jа помама за српском земљом показуjе и податак да су се у атару Чаглавице населиле породице Агима Чекуа, Фатмира Лимаjа и броjиних других вођа терористичке ОВК.

Извор: srna

Везане виjести:

На српске дечаке летвама са ексерима!

Косово- Мртви Срби „склапаjу“ уговоре

ПРОТЈЕРАЛИ СРБЕ, А САДА ПРОТЈЕРУЈУ И ГРОБОВЕ

Косово

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: