fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Na srpske dečake letvama sa ekserima!

Velibor Petrović, Krv na mestu gde se dogodio napad
Velibor Petrović, Krv na mestu gde se dogodio napad

Novi detalji brutalnog napada Albanaca, u subotu veče u selu Gornji Kusac kod Gnjilana. Velibor i Aleksandar hteli da odbrane mlađe sunarodnike

MOG sina Velibora (17) i njegov druga Aleksandra (16) pretukli su Albanci kada su ovi pokušali da odbrane mlađe drugove od napada tročlane grupe albanskih mladića. Tuča se dogodila na seoskom putu, a Velibor i Aleksandar su se tu slučajno našli. Prethodno ovi Albanci su druge dečake maltretirali na istom mestu – ovako priču za „Novosti“ počinje otac u subotu veče pretučenog Velibora, Zoran Petrović. On kaže da je njegovo dete prošlo najgore u noćnoj zasedi na uzanom seoskom putu. Zoran je zahvalan Bogu da tuča nije imala strašnije posledice.

Kako objašnjava Zoran Petrović, njegov sin je tog popodneva zajedno sa prijateljem Aleksandrom igrao fudbal u seoskom balonu. Kada je pao mrak, Velibor i Aleksandar su požurili kući da odgledaju fudbalsku utakmicu na TV i vraćajući se po mraku, začuli su plač i zapomaganje drugih srpskih dečaka koji su nešto mlađe godište. Umešali su se u gužvu, a kako kaže Zoran Petrović, njegov sin je odgurnu tom prilikom jednog albanskog mladića koji je imao nož. Odmah zatim počela su da ga udaraju druga dvojica Albanaca i to letvama sa čijih krajeva su virili ekseri.

– Velibor je dobio razderotine na levoj strani lica i po levom uhu. Povređeno mu je i oko, a koliko su batine bile žestoke svedoči podatak da je pao u nesvest – priča ovaj čovek. – Ko zna šta bi bilo da nije naišla jedna otresita starija Srpkinja koja je pozvala policiju i razjurila napadače.

Zoran ističe da je Veliborov drug Aleksandar Marčić lakše povređen. Velibora su sa teškim povredama najpre odveli u Dom zdravlja u Šilovo, a potom za Gračanicu i Kosovsku Mitrovicu gde su mu sanirane povrede. Ostalo je da mu snime glavu, jer mu je leva strana lica unakažena.

Da je albanska zaseda za srpske vršnjake bila planirana smatra i Radovan Stojković, član privremenog organa opštine Gnjilane. On kaže da je utvrđeno kako su Albanci pored noževa i letvi imali kod sebe i gvozdene šipke kao i sajle…

– Napad je uplašio sve Srbe u Kosovskom Pomoravlju – kaže Stojković. Dečaci su napadnuti na ulazu u selo gde živi pedesetak albanskih porodica dok u ostatku sela živi oko 2000 Srba. I dok iz kosovske policije ističu da regionalne jedinice istražuju detalje ovog incidenta kao i da je uhapšen jedan vinovnik, sedamnaestogodišnji Albanac, Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osuđuje događaj i ističe da očekuju, ne samo da počinioci budu kažnjeni, već i da albanski politički činioci u pokrajini prestanu da podgrevaju animozitet prema srpskoj zajednici.

– Ovakav i slični incidenti dovode u pitanje demokratiju i vladavinu prava na Kosovu, stvaraju atmosferu nespokojstva i bezakonja. Napadi, koji se dešavaju na osnovu etničke, verske ili bilo koje druge pripadnosti su nedopustivi, podstiču diskriminaciju i narušavaju ionako krhku bezbednosnu situaciju. Nasiljem se ništa ne može rešiti, to mora biti jasno svakom pojedincu ili grupi – saopštio je Branimir Stojanović, zamenik ksoovskog premijera.

Zoran Petrović ne krije ogorčenje zbog napada na sina
Zoran Petrović ne krije ogorčenje zbog napada na sina

Zoran Petrović ne krije ogorčenje zbog napada na sina

KAZNITI NAPADAČE

SRPSKA lista podseća da, na žalost, po ustaljenom pravilu, ni jedan napad na Srbe i srpsku decu na Kosmetu kosovska policija nije do kraja rasvetlila.

– Ni za jedan napad niti ubistvo srpske dece niko nije odgovarao, a iako je osumnjičeni u ovom slučaju priveden, bojimo se da će, kao što je to bivalo po ustaljenom scenariju,biti pušten, a slučaj ostati pod velom tajne – navodi se u saopštenju Srpske liste koju je potpisao šef Poslaničkog kluba Slavko Simić.

PUŠTENI

PORED sedamnaestogodišnjeg albanskog mladića koji je zbog napada na srpske dečake priveden u subotu uveče, po rečima Ismeta Hašanija, portparola kosovske policije za region Gnjilana, u nedelju je priveden još jedan mladić albanske nacionalnosti starosti šesnaest godina, ali je on pušten da se brani sa slobode.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Izboden u Kosovskoj Mitrovici, osumnjičeni uhapšen

OSUDA NAPADA NA PRAVOSLAVNE VJERNIKE U PEĆI

PRIVEDEN JEDAN OD NAPADAČA NA SRPSKE DJEČAKE

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: