fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Kosovo- Mrtvi Srbi „sklapaju“ ugovore

Sudovima samoproglašenog Kosova i Agenciji za privatizaciju podneseno je više od 41.000 tužbi i zahtjeva za vraćanje nasilno oduzete imovine Srba i nealbanaca.

Priština: Pravoslavno groblje Foto: SRNA
Priština: Pravoslavno groblje Foto: SRNA

Promjena vlasništva nad nepokretnostima vrši se na osnovu falsifikovanih sudskih presuda i ugovora o prometu koje su „potpisali“ čak i mrtvi Srbi, izjavila je advokat Milka Milosavljević. Ona navodi da kriminalci i šefovi albanske mafije nastoje da protežiranjem sporova legalizuju imovinsku kartu Kosova nastalu falsifikovanjem zemljišnih knjiga.

– Stanje u kojem se nalazi imovina Srba i države Srbije jeste alarmantno. Riječ je o najtežoj vrsti kriminala koja se ogleda u tome što se promjena vlasništva nad nepokretnostima vrši na osnovu falsifikovanih sudskih presuda i ugovora o prometu koje su „potpisali“ čak i mrtvi Srbi – kaže Milosavljevićeva.

U proteklih 15 godina na Kosovu i Metohiji vladalo je apsolutno bezvlašće. Primjenjivan je zakon sile i uticaja umjesto „lege artis“.

– Hiljade sporova pokrenutih po ulasku Unmika na Kosmet potvrđuju da ovdje pravosuđe ne funkcioniše – kaže advokat.

Ona navodi da je imala na stotine spisa predmeta iz kojih se vidi da je uzurpator kriminalac, uz saglasje institucija, „zaplijenio“ imovinu u vasništvu Srbina.

– Riječ je o ordinaranom primjeru falsifikovanja dokumentacije, posjedovnih listova i kopija plana na osnovu koje su sudovi i opštinske službe pokušali da legalizuju otimanje imovine – pojasnila je ona.

Veliki broj presuda donesen je na osnovu svjedočenja dvojice Albanaca, navodnih komšija, koji tvrde da je neki Srbin osamdesetih godina prošlog vijeka prodao zemlju, iako o tome ne postoji bilo kakakv pisani trag.

Milka Milosavljevć tvrdi da su u kriminalne radnje otimanja srpske imovine umiješani i neki srpski advokati i vlasnici raznih agencija za promet nepokretnosti.

– Katastarske knjige sa Kosmeta izmještene su u Kruševac. Mešetari, putem posrednika, imaju zadatak da iz katastarskih knjiga pribave podatke o parceli koja je slobodna i u vlasništvu je Srbina, a potom sa mafijašima na Kosmetu dovršavaju proces otimanja srpske imovine – objašnjava ona i tvrdi: „Nekoliko stotina hektara državne imovine u vlasništvu bivšeg poljoprivrednog kombinata Ratar iz Lapljeg sela, kod Prištine, prešlo je u vlasništvo Albanaca na osnovu dokumentacije koju je falsifikovanjem sačinilo rukovodstvo tog kombinata“.

Milosavljevićeva navodi da oštećeni Srbi traže da pregovarački tim Beograda u pregovorima sa Prištinom insistira da van snage budu stavljeni svi ugovori o prodaji imovine u vlasništvu Srbije sklopljeni poslije ulaska Unmika na Kosovo juna 1999. godine.

– Ukoliko bi se legalizovala imovinska karta nastala na osnovu falsifikata zemljišnih knjiga i dokumentacije o vlasništvu na nepokretnostima – Kosmet bi bio očišćen od Srba – upozorava Milosavljevićeva.

Ona poziva kolege advokate i ljude od struke da se uključe u hiljade procesa koje vode samozvani advokati i pravnici na Kosmetu i da na taj način stanu u odbranu zakona, Srba i njihove imovine na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Dragomir Anđelković: Novi talas separatizma

PROTJERALI SRBE, A SADA PROTJERUJU I GROBOVE

NEZAVISNI SAMO ONOLIKO KOLIKO TO SRBI PRIHVATE

Kosovo – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: