Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Kosovo- Mrtvi Srbi “sklapaju” ugovore

Datum objave: utorak, 29 septembra, 2015
Objavljeno u Kosovo
Veličina slova: A- A+

Sudovima samoproglašenog Kosova i Agenciji za privatizaciju podneseno je više od 41.000 tužbi i zahtjeva za vraćanje nasilno oduzete imovine Srba i nealbanaca.

Priština: Pravoslavno groblje Foto: SRNA
Priština: Pravoslavno groblje Foto: SRNA

Promjena vlasništva nad nepokretnostima vrši se na osnovu falsifikovanih sudskih presuda i ugovora o prometu koje su “potpisali” čak i mrtvi Srbi, izjavila je advokat Milka Milosavljević. Ona navodi da kriminalci i šefovi albanske mafije nastoje da protežiranjem sporova legalizuju imovinsku kartu Kosova nastalu falsifikovanjem zemljišnih knjiga.

– Stanje u kojem se nalazi imovina Srba i države Srbije jeste alarmantno. Riječ je o najtežoj vrsti kriminala koja se ogleda u tome što se promjena vlasništva nad nepokretnostima vrši na osnovu falsifikovanih sudskih presuda i ugovora o prometu koje su “potpisali” čak i mrtvi Srbi – kaže Milosavljevićeva.

U proteklih 15 godina na Kosovu i Metohiji vladalo je apsolutno bezvlašće. Primjenjivan je zakon sile i uticaja umjesto “lege artis”.

– Hiljade sporova pokrenutih po ulasku Unmika na Kosmet potvrđuju da ovdje pravosuđe ne funkcioniše – kaže advokat.

Ona navodi da je imala na stotine spisa predmeta iz kojih se vidi da je uzurpator kriminalac, uz saglasje institucija, “zaplijenio” imovinu u vasništvu Srbina.

– Riječ je o ordinaranom primjeru falsifikovanja dokumentacije, posjedovnih listova i kopija plana na osnovu koje su sudovi i opštinske službe pokušali da legalizuju otimanje imovine – pojasnila je ona.

Veliki broj presuda donesen je na osnovu svjedočenja dvojice Albanaca, navodnih komšija, koji tvrde da je neki Srbin osamdesetih godina prošlog vijeka prodao zemlju, iako o tome ne postoji bilo kakakv pisani trag.

Milka Milosavljevć tvrdi da su u kriminalne radnje otimanja srpske imovine umiješani i neki srpski advokati i vlasnici raznih agencija za promet nepokretnosti.

– Katastarske knjige sa Kosmeta izmještene su u Kruševac. Mešetari, putem posrednika, imaju zadatak da iz katastarskih knjiga pribave podatke o parceli koja je slobodna i u vlasništvu je Srbina, a potom sa mafijašima na Kosmetu dovršavaju proces otimanja srpske imovine – objašnjava ona i tvrdi: “Nekoliko stotina hektara državne imovine u vlasništvu bivšeg poljoprivrednog kombinata Ratar iz Lapljeg sela, kod Prištine, prešlo je u vlasništvo Albanaca na osnovu dokumentacije koju je falsifikovanjem sačinilo rukovodstvo tog kombinata”.

Milosavljevićeva navodi da oštećeni Srbi traže da pregovarački tim Beograda u pregovorima sa Prištinom insistira da van snage budu stavljeni svi ugovori o prodaji imovine u vlasništvu Srbije sklopljeni poslije ulaska Unmika na Kosovo juna 1999. godine.

– Ukoliko bi se legalizovala imovinska karta nastala na osnovu falsifikata zemljišnih knjiga i dokumentacije o vlasništvu na nepokretnostima – Kosmet bi bio očišćen od Srba – upozorava Milosavljevićeva.

Ona poziva kolege advokate i ljude od struke da se uključe u hiljade procesa koje vode samozvani advokati i pravnici na Kosmetu i da na taj način stanu u odbranu zakona, Srba i njihove imovine na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Dragomir Anđelković: Novi talas separatizma

PROTJERALI SRBE, A SADA PROTJERUJU I GROBOVE

NEZAVISNI SAMO ONOLIKO KOLIKO TO SRBI PRIHVATE

Kosovo – Jadovno 1941.
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top