Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Svjedok upoznao Halilovića u njegovoj kući

U nastavku suđenja Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za svirepo ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika, svjedok odbrane Fikret Mustafić rekao je da je optuženog Halilovića upoznao krajem juna 1992. godine u Bajrićima, tokom boravka u njegovoj kući.

Suđenje Elfeti Veseli Foto: RTRS
Suđenje Elfeti Veseli Foto: RTRS

Mustafić je objasnio da je iz Cerske, kao pripadnik Teritorijalne odbrane odlazio na ispomoć u Novo Selo i Bajriće, te da je tokom boravka u Bajrićima krajem juna ili početkom jula 1992. godine, sa nekoliko saboraca bio smješten u Halilovićevoj kući.

„Jednom, kada sam se vratio sa linije, vidio sam Sakiba kako se pere na česmi ispred kuće. Na sebi je imao sivu majicu i trenerku, a meni je posebnu pažnju privukla njegova puška pumparica sa preklapajućim kundakom. On je došao sa grupom iz Tuzle. Neki su bili u uniformi, a neki nisu imali ni oružje“, ispričao je Mustafić.

Svjedok je rekao da je tokom pet dana, koliko je bio u Bajrićima, Halilovića viđao samo uveče, kada bi se vratio sa linije, te da mu je rekao da je došao da brani svoju kuću. Mustafić je dodao da za to vrijeme nije vidio sve iz grupe koji su došli sa Halilovićem, pa ni Elfetu Veseli.

On je naveo da nije primijetio da je Halilović imao neku komandnu funkciju i da nije čuo da je postojao Diverzantsko-izviđački vod.

„Sakiba više nisam vidio i ne znam šta je s njim bilo“, rekao je Mustafić.

Tokom svjedočenja je naveo da „nije viđao srpsko dijete od 12 godina“.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica takozvane Armije BiH, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Nastavak suđenja zakazan je za 30. mart.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Svjedok nije čuo za dječaka Slobodana i optuženu Elfetu Vesli

Sud BiH – Tužilac sumnja na pristrasnost vještaka u slučaju …

Dječakov otac rekao da je Slobodana ubila Albanka iz Vlasenice

Potresna priča: Slobodan Stojanović – dete mučenik | Jadovno …

Svjedok vidio da je Elfeta Vesli zaklala dječaka | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: