Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Sud BiH – Tužilac sumnja na pristrasnost vještaka u slučaju Elfete Veseli

U nastavku suđenja Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za svirepo ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika, tužilac Tužilaštva BiH Miroslav Janjić danas je u Sudu BiH rekao da sumnja da je predloženi vještak Martin Frančešević pristrasan i da se protiv njega vodi istraga za ratne zločine protiv Srba na području Brčkog.

Elfeta Veseli izručena BiH Foto: SRNA
Elfeta Veseli izručena BiH
Foto: SRNA

Janjić je uočio da je vještak bio prisutan na posljednja tri ročišta u ovom predmetu, te naveo da je zaposlen u federalnom Ministarstvu za boračka pitanja gdje je angažovan i optuženi Halilović, navodeći da su u kontaktu i da zajedno prisustvuju sastancima.

Odbrana Sakiba Halilovića najavila je da će u dokaznom postupku saslušati četiri svjedoka i jednog vještaka, te uložiti znatan broj materijalnih dokaza.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je, kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica takozvane Armije BiH, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Nastavak suđenja zakazan je za 15. mart.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Svjedok vidio da je Elfeta Vesli zaklala dječaka | Jadovno 1941.

Dječakov otac rekao da je Slobodana ubila Albanka iz Vlasenice

Potresna priča: Slobodan Stojanović – dete mučenik | Jadovno …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: