Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nespremnost Hrvata da osude genocid nad Srbima u NDH

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da je istorija o Alojziju Stepincu jasno rekla da je zločinac i da snosi ogromnu odgovornost za počinjeni genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, te da se današnjim poništavanjem presude Stepincu šalje poruka o tome da je Nezavisna Država Hrvatska /NDH/ bila istinska volja hrvatskog naroda.

Ulaz u logor Jasenovac
Ulaz u logor Jasenovac

“Zbog nespremnosti hrvatskog naroda da jasno osudi genocid nad Srbima u zloglasnoj NDH i aktivnu ulogu Stepinca u pripremi, sprovođenju i opravdanju genocida, ne postoji nikakva mogućnost uspostavljanja međusobnog povjerenja i pomirenja između Srba i Hrvata”, poručio je Linta u saopštenju.

On je podsjetio da je Stepinac aktivno učestvovao u stvaranju NDH, da se zakleo na vjernost i podršku Pavelićevom režimu, da je sve vrijeme znao za pokolje, bio inicijator pokrštavanja pravoslavnih Srba i nikad nije protestovao protiv osnivanja Jasenovca i drugih logora.

Županisjki sud u Zagrebu danas je u cijelosti poništio presudu nadbiskupu Alojziju Stepincu iz 1946. godine, kada je osuđen na 16 godina zatvora i prisilnog rada, te petogodišnji gubitak političkih i građanskih prava.

Izvor: SRNA

 

Vezane vijesti:

Poništena presuda Stepincu

Arhive ključ istine o Stepincu

Milovan Balaban: Stepinac – balast ne ekumenskom putu

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. U dalmaciji ima jedna narodna izreka za ovakve situacije da Hrvati neće da osude genocid nad Srbima koja kaže ” a ko će priznati da je kurvin sin” pa ni Hrvati danas neće dobrovoljno priznati činjenice svoih zločina pa ih jednom zavek treba ISTINOM rasturiti tako što će se na naučnoj osnovi prikupiti dokazi o najmonstruoznijim zločinima koje su počinili i kao takvo prezentovati svim nivoima medjunarodne zajednice UN-u Svim državama sveta a to smo dužni da upozorimo na satanizam sve ljude na svetu ! Stepinac je Vatikanski “igrač” pa ga Vatikan i štiti međutim Vatikan nemože kao ni ništa drugo na ovom svetiu da bude iznad Božije sile koja se javlja jedino oblikom ISTINE dakle ISTINA je oružje protiv satanizma koje nam je dato i moramo ga koristiti !Treba imati u vidu nešto veoma važno za ovaj slučaj Stepinca naime TITO JE IMAO BOLJE VEZE U VATIKANU NEGO STEPINAC KAO KARDINAL pa “komunistički”sudovi Tita imaju zadatak da Stepinca označe kao mučenika komunističkog režima što uopšte nije tačno jer se tu skriva suština i Vatikana i tita da prikažu zločinca kao mučenika Hrvatskog satanskog naroda dakle Vatikan sa Titom upražnjava satanizam preko Stepinca !Posle rata bsvi zločinci su posle kratkih suđenja streljani ne u jugopslaviji već u Evropi jer su zločini fašista ogromni a Stepinac kao onaj koi je deo toga(blagoslovio Hitlera Musolinija Pavelića…) da je stvarno suđen bio bi streljan dakle nije suđen već nameren da bude “mučenik” u pomoć Tita i vatikana zbog politike širenja na istok pomoču satanskog naroda Hrvata a i u poslednjima ratovima kao i u vezi Stepinca Srbi su označavani kao komunisti i komunistički režim da bi opravdali genocid nad nama i tada i danas !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: