fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

НА ДЈЕЛУ МАСОВНА ОПЕРАЦИЈА ПОД КОДНИМ ИМЕНОМ „ИЗБЈЕГЛИЦЕ“

Исламизациjа, не само Србиjе него и читаве Европе, због оволиког таласа избjеглица биће неизбjежна и представља огромни ризик, а ту jе и могућност активне борбе за стварање нечега сличног „Исламскоj држави“ у Европи, наводи руски доктор политичких наука Јелена Пономарjева.

 Др Јелена Пономарjева

Др Јелена Пономарjева

Приредила: Весна ШУРБАТ

Руски доктор политичких наука Јелена Пономарjева упозорава да jе на дjелу велика масовна операциjа под кодним називом „Избjеглице“, с циљем слабљења и дестабилизациjе Европе, што jе почетак велике прекомпозициjе свиjета.

Пономарjева, професор на Московском државном институту за међународне односе, истиче да иза те операциjе стоjи савез легалних политичких, економских и медиjских структура са међународним криминалом и арапским монарсима, коjи свjесно усмjераваjу мигранте ка Европи да би створили хаос из коjег ће зарадити.

Пономарjева у интервjуу Срни оцjењуjе да ће исламизациjа, не само Србиjе него и циjеле Европе, због оволиког таласа избjеглица бити неизбjежна и представља огромни ризик, а не искључуjе ни могућност активне борбе за стварање нечега сличног „Исламскоj држави“ у Европи.

Пономарjева упозорава да на Балкану већ постоjи „лансирна платформа“ за тако нешто – „бандитска држава Косово“ и наводи да jе миграторни талас, коjи може да потресе и „изврне“ Европу, некоме потребан и користан, а jедан од циљева jе и заустављање изградње било ког руског гасовода у Европи.

Наводећи да изградња зидова, поjачана контрола, чак и преиспитивање Шенгена могу дониjети само привремено олакшање, Пономарjева оцjењуjе да то фактички значи стварање поjаса такозване „варварске перифериjе“, коjа jе у далекоj прошлости уништила Римско царство и изњедрила „мрачни средњи виjек“.

„Наjвећи терет пашће на балканске земље, коjе су економски слабе и коjе нису чланице ЕУ. Од њих ће се европске државе оградити зидовима, а циjели миграторни удар ће пасти управо на Србиjу и Македониjу“, тврди Пономарjева у интервjуу Срни.

Осим тога, не може се очекивати да ће ЕУ пружити довољну економску помоћ, сматра она и оцjењуjе да нас очекуjу веома турбулентна времена.

Огромни талас миграната са Блиског истока и из сjеверне Африке, коjи jе „запљуснуо“ Европу, ниjе случаjна поjава већ добро припремљен и организован процес, коjи се може назвати чак и масовном специjалном операциjом.

Она наводи да се ових дана испоставило да jе фотографиjа сириjског дjечака коjи се утопио била – изрежирана, односно „дjечак jе заиста погинуо, али његово тиjело су специjално прениjели на друго мjесто да би фотографиjа била ефикасниjа, дирнула у живац“.

Пономарjева истиче да главни организатори специjалне операциjе под кодним именом „Избjеглице“ нису руководства САД, Велике Британиjе или Њемачке и Француске…

Посљедњих децениjа у свиjету jе створена моћна алиjанса криминалних и потпуно легалних група, структура и организациjа повезаних са обавjештаjним заjедницама, финансиjерима и крупним медиjима.

Пономарjева не искључуjе могућност да све то прати jош jедан циљ – да се не дозволи почетак изградње било коjег руског гасовода у Европи и наводи да велике транснационалне компаниjе и арапски монарси чине све што могу да се руско присуство на европском енергетском смањи, као што се десило са „Јужним“ и „Турским током“.

Она додаjе да садашњи талас миграната фактички блокира могућност реализациjе споразума Њемачке за изградњу руског гасовода „Сjеверни ток два“, тако да савремена мигрантска криза представља вишепотезну „партиjу“ у коjоj и арапски монарси имаjу удио.

Пономарjева сматра да велики броj „миграторне омладине“ представља „ризичну групу“, коjа може бити укључена у разне терористичке и екстремистичке структуре и створити „експлозивну смjесу“ и поjаву радикалних банди.

Она наводи да jе будућност Европе, коjа се рађа у „босанском лонцу“, jош у маjу 2011. године нацртао амерички предсjедник Барак Обама, коjи jе буквално рекао да ће „садашњи виjек бити виjек рађања нових нациjа“.

„Нема бољег експерименталног полигона за њихов ‘узгоj’ од Европе, у коjоj се децениjама разлажу европска друштва, са њеним мултикултурализмом и толеранциjом“, наводи Пономарjева.

Она истиче да се неке познате свjетске установе децениjама баве питањем пресељења људи због климатских промjена, попут Института у Брукингсу и Берну, као и Норвешког савjета за избjеглице и Лондонске школе за економиjу.

Пономарjева оцjењуjе да ће главни миграциони удар претрпjети Њемачка, што може да се одрази на њену економиjу, као и на економиjу циjеле ЕУ, док ће, ако се узму у обзир европски стандарди за избjеглице, циjена миграциjског таласа коштати Европу милиjарде евра.

„Неће десетине, чак ни стотине хиљада избjеглица разорити Европу, али ако се такав притисак буде поjавачао током дужег временског периода, очигледно jе да ће доћи до погоршања положаjа грађана ЕУ пошто ће морати да издваjаjу у буџет и за мигранте“, наводи она.

Истичући да ове миграциjе носе и друге ризике, као и да шверцери мигрантима зарађуjу 15 милиjарди долара годишње, Пономарjева не искључуjе повећање трговине дрогом и оружjем у срцу Европе, као ни нови талас нелегалне трговине људским органима и друге врсте криминалних дjелатности.

Индикативно jе, напомиње она, што jе управо ове године, са таласом сириjских избjеглица, на илегалним интернет мрежема типа „Топ“, као и на анонимним форумима у Европи, веома „порастао“ броj послова у вези са купопродаjом дjеце, људских органа и младих робиња.

Пономарjева наводи да у Турскоj документа на име сириjског избjеглице коштаjу од 400 до 800 долара, док прелазак кошта од три до 11.000 долара, те да jе познато да низ добротворних фондова, коjи имаjу везе са именом Рокфелера, спонзоришу превоз избjеглица у Европу.

Она подсjећа на чланак „Колико ће се Африканаца устремити ка Европи?“ професора Универзитета у Бремену Гунара Хаjзона, коjи jе обучавао официре НАТО-а, обjављен у jуну, а у коjем се предвиђа да ће се у периоду од 2015. до 2050. године у Европи наћи око милиjарду избjеглица из Африке и са Блиског истока, углавном омладине.

Броj избjеглица до сада jе, према наjоптимистичниjим процjенама, премашио 500.000, а, према прогнози УН, до краjа године достићи ће цифру од милион, док песимистичне процjене, каже Пономарjева, говоре да jе могуће да се у наредним годинама у Европу пресели око 35 милиона муслимана.

„Другим риjечима, ове несрећне људе неко свjесно шаље у Њемачку, говорећи им да их тамо жељно очекуjу“, истиче Пономарjева, наводећи да избjеглице имаjу одличну логистику, знаjу маршруте, прелазе и транспортну инфраструктуру на путу ка Њемачкоj – како да се понашаjу са полицаjцима, шта да кажу новинарима и слично.

Пономарjева оцjењуjе да jе неко подстакао велики талас миграната и подсjећа на анализу руског научника Владимира Шалака са Института за филозофиjу Руске академиjе наука да су позиви под мотом „Добро дошли, избjеглице“ путем „Твитера“ избjеглицама да дођу у Европу, првенствено у Њемачку, дошли са налога из Америке и Велике Британиjе.

Пономарjева наводи да jе сада сасвим jасно да се друштвене мреже и мобилне апликациjе, коjе су широко кориштене за „обоjене револуциjе“ на Блиском истоку, користе за активациjу таласа избjеглица, чиjи значаjни дио чине млади мушкарци старости до 35 година, коjи са собом носе савремене мобилне телефоне.

„Друштвене мреже, посебно `Твитер`, jедан су од наjмоћниjих инструмената друштвеног инжењеринга и геополитике – ефикасниjи од топова и пушака“, закључуjе у интервjуу Срни Пономарjева.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

10 разлога зашто мигранти нису као српске избеглице – Jadovno …

албанци бjеже, а србе тjераjу у самопроглашено косово?!

Сергеj Лавров: Тренутак истине у односима Русиjе и Запада …

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: