Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Komentar: Šamar

Ostaje da se nadamo da će dokaze, kad dođe vreme pravde, neko priznati. Sada je u Bosni nema, jer bi u suprotnom Orić, Atif Dudaković, Jovan Divljak i Ejup Ganić sigurno bili u zatvorskim ćelijama

Srđan Mišljenović
Srđan Mišljenović

Oslobađajućom presudom Suda BiH u slučaju Nasera Orića ponovo su ubijeni oni koji su već mrtvi. Jauk porodica žrtava Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića, za čije se ubistvo sudilo Oriću, još dugo će parati nebo iznad sarajevskog suda. Jer, taj sud je Orića “osudio” na slobodu i jasno poručio da svi oni koji su u proteklom ratu ubijali Srbe, a pogotovo u Podrinju, nemaju razloga za brigu.

Orić je sa svojom hordom zla zverski pobio oko 3.500 Srba i popalio blizu 150 srpskih sela i zaselaka oko Srebrenice. Pravosuđe BiH – Tužilaštavo i Sud BiH, već deceniju u slučajevima ratnih zločina nad Srbima pokazuje da radi po istoj matrici. Cilj je da se osudi što više Srba za zločine počinjene u ratu, a pogotovo ako su žrtve Bošnjaci. Za srpske žrtve, dokazi na suđenjima mnogim Bošnjacima, pa i Oriću, koliko god bili jaki, ostali su u prašnjavim fiokama.

Ostaje da se nadamo da će te dokaze, kad dođe vreme pravde, neko priznati. Sada je u Bosni nema, jer bi u suprotnom Orić, Atif Dudaković, Jovan Divljak i Ejup Ganić sigurno bili u zatvorskim ćelijama zbog zločina počinjenih nad Srbima.

Šta da očekuju sada porodice srpskih žrtava mudžahedinskih krvoločnih hordi? Sekli su srpske glave po Vozući, a onda su ih odnosili po arapskim zemljama kao trofeje. Zbog toga se sudi Sakibu Mahmuljinu, komandantu Trećeg korpusa. I ukoliko primeni dosadašnju praksu, Sud BiH će osloboditi još jednog velikog bošnjačkog komandanta.

Šamar udaren Srbima oslobađanjem Orića još dugo će da bridi na obrazima Srba, posebno onih u Srpskoj. Možda je vreme i da Srbi opale šamarčinu pravosuđu BiH i da na referendumu kažu da za njih definitivno ne postoje ni Sud, ni Tužilaštvo BiH. Pa da vidimo čiji šamar više boli!

Autor: Srđan Mišljenović

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Svedočenja koja lede krv u žilama: Orić bez milosti prema srpskoj deci i trudnicama

Vučić: Srpska suza nema roditelja; Dačić: Ima li kraja bezobrazluku?; Majke Srebrenice: Ovo je Božja pravda

Rajilić: Presuda – poraz Suda BiH

Skandalozno- Sud BiH oslobodio Orića za zločine u Srebrenici!

Članovi porodica stradalih Srba danas na izricanju presude Oriću

Orićevi zločini dvije i po decenije čekaju kaznu

Porodice srpskih žrtava: Pravda za žrtve ili bojkot suda

Zločin bez kazne – stradanje Srba u srednjem Podrinju (VIDEO)

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: