fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Aleksandar Nećak: Da li je Efraim Zurof još uvek zaokupljen poslom koji nije u njegovoj nadležnosti, prebrojavanjem jasenovačkih žrtava?

Razmišljam, zapravo brinem, šta li je sa gospodinom Efraimom Zurofom, direktorom kancelarije Simon Vizental u Jerusalimu.

Aleksandar Nećak

Ode čovek iz Srbije sretan da sretniji ne može biti.

Obećali mu da će Zakon o memorijalnom centru na lokaciji Sajmište biti donet do kraja godine. Naravno ne ove, one prošle.

Toliko je bio van sebe od sreće da je izvređao one koji su preživeli Holokaust i onako usput na televiziji sa nacionalnom frekvencijom optužio Srbiju da broj jasenovačkih žrtava koristi u dnevno političke svrhe, a eto on zna, nije naveo izvore, da ih je bilo do 100 000.

Već smo mesec dana u 2020. godini, Zakon još nije usvojen, a kada će ne zna se kao ni za Đeknu.

U ovom mesecu obeležena je dvadesetogodišnjica usvajanja Stokholmske deklaracije, u Briselu je 35 zemalja usvojilo ministarsku deklaraciju, sve vezano za 75 godina od oslobođenja Aušvica.

Srbija je istim povodom zadržala svoju poziciju jedine zemlje koja ni jedno stratište nije iznedrila u memorijal.

Brinem što se gospodin Zurof ne oglašava, brinem da li je još uvek sretan ili je možda zaokupljen poslom koji nije u njegovoj nadležnost, prebrojavanjem jasenovačkih žrtava.

Najbolje bi bilo pozvati ga ponovo u Beograd, dati mu najnovije obećanje da će Zakon biti usvojen, što reče, samo što nije, a nije, pa da gospodin Zurof bude ponovo sretan kao dete kad dobije šećerlemu.

Izvor: Fejsbuk stranica – Aleksandar Nećak

Vezane vijesti:

SAVEZ JEVREJSKIH OPŠTINA OSUDIO ISTUP ZUROFA: Ne treba da deli Jevreje, nego da nas miri

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: