fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Помен жртвама НАТО бомбардовања

У Храму Христа Спаситеља у Бањалуци данас је служен помен жртвама НАTО бомбардовања Републике Српске Крајине, Републике Српске и Савезне Републике Југославије.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић присуствовао је молитвеном сјећању на жртве НАTО бомбардовања Републике Српске Крајине, Републике Српске и Савезне Републике Југославије у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.
Бањалука -молитвено сјећање на жртве НАТО бомбардовања Фото: СРНА

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, који је присуствовао молитвеном сјећању на жртве бомбардовања, оцијенио је да злочиначко бомбардовање Србије од НАТО пакта прије 19 година није било ничим изазвано, али да је у том злочину страдало између 1.200 до 1.500 људи.

Према његовим ријечима, сви договори и уговори, потписани у Рамбујеу, водили су мирном рјешењу, али је циљ свјетских моћника НАТО пакта, независно од резултатима тих договора, био да бомбардују Србију и српски народ.

Савановић је рекао да је непријатељ сматрао да је проблем била „агресија на Косово“, што није тачно, јер је Косово територијални дио Србије.

Предраг Адамовић из Српског собрања „Баштионик“ истакао је да су Срби хришћански народ који прашта, али памте своје жртве и њихове џелате.

„Када то памћење пређе у колективно нацонално памћење засигурно ће нам помоћи да у будућим временима доносимо праве одлуке“, истакао је Адамовић.

Он је подсјетио да „Баштионик“ већ седму годину заредом прислужује свијеће и кољиво у српским црквама у помен Срба убијених од НАТО бомбардовања.

Молитвеном сјећању присуствовали су директор републичког Секретаријата за вјере Драган Давидовић, чланови породица жртава НАТО агресије, чланови Српског собрања „Баштионик“, те многобројни грађани Бањалуке.

У Алексинцу ће данас бити обиљежен Дан сјећања на страдале у НАTО агресији на СР Југославију 1999. године.

Обиљежавању Дана сјећања присуствоваће и предсједник Србије и Републике Српске Александар Вучић и Милорад Додик, те предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић.

Извор: СРНА

Везане вијести:

Стефановић положио вијенац на спомен-плочу страдалим полицајцима

Светлана Жунић: НАТО на Србију бацио шест тона уранијума

НАТО уранијум бачен на БиХ и СРЈ као 170 бомби на Хирошиму …

Нисам те заборавио

Ледени сусрет пред злочин: Холбрук баца ултиматум на сто, а онда је Милошевић рекао…

Убијали земљу 78 дана и ноћи

Сјећање на жртве бомбардовања РТС-а | Јадовно 1941.

НАТО измислио повод за бомбe (ФОТО/ВИДЕО) | Јадовно 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: