Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Dan sećanja na Jadovno 1941-2019. biće obeležen u subotu 15. juna ove godine na Velebitu, Smiljanu i u Medku. Uskoro sledi više informacija.

SRAMOTA NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI: U Jasenovcu se igrao fudbal, bilo je zabava (VIDEO)

Datum objave: subota, jun 9, 2018
Objavljeno u Video, Jasenovac
Veličina slova: A- A+

Igor Vukić, proustaški revizionista, a koji je inače i advokat „Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac“, gostovao je juče u emisiji „Bujica“ na Z1TV

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Igor Vukić, proustaški revizionista, a koji je inače i advokat „Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac“, gostovao je juče u emisiji „Bujica“ na Z1TV, gde se svim snagama trudio da opravda, umanji ili negira zločine ustaškog režima i NDH, a najveća sramota je izjava „anonimnog svedoka Jasenovca“, koji je rekao da se „nedeljom igrao fudbal i da su bile priređivane priredbe“, a kasnije je tu izjavu potvrdio i Vukić.

 Emisija je počela klasičnom jadikovkom hrvatskih ekstremista o tome kako „za vreme komunizma nije bilo moguće istraživati sve zločine iz II svetskog rata“. Oni ne žele da priznaju, a pitanje je da li će ikada hteti priznati, da je njihova veštački stvorena nacija branjena od strane komunzista, a u ime „bratstva i jedinstva“, te da su se ustaški zločini nad Srbima zapravo prikrivali.

Nastavak „Bujice“ još više je pokazao koliko neodgovorno istupa na televizijama u ovoj zemlji EU ekstremista Igor Vukić.

On kaže da se u „samostalnoj“ Hrvatskoj „uvrežila“ brojka od 80.000 žrtava. To „uvrežiti“ je najvažniji izvor lažne hrvatske „istorije“, a Vukić je demantovao i tu brojku, pozivajući se na njemu znane popise, navodeći i da „mnogi od umrlih nisu ni stradali u Jasenovcu“.

Kako su ustaše, koje su se takmičile u brzini klanja Srba za jednu noć, stigle da popišu sve žrtve, to Vukić nije objasnio.

U tim „takmičenjima“ učestvovali su i katolički sveštenici, te je poznato svedočenje ,“najkrvavijeg ustaše u Jasenovcu“ Žileta Friganovića, koji je rekao da je u jednom „takmičenju“ pobedio franciskanac Pero Brzica, koji je zaklao 1.360 ljudi Srbosjekom za samo jednu noć!

Posle toga, Vukić i voditelj Velimir Bujanec napali su Milorada Pupovca, prestavnika preostalih obespravljenih Srba u Hrvatskoj, ismevajući njegov govor u Saboru o Vukićevom negiranju Jasenovca, pa su između Pupovčevih reči ubacivane montažom reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kome su ustaše pobile celu porodicu za vreme II svetskog rata.

U drugom delu emisije, prikazana su „svedočenja“ dvojice anonimnih ljudi, koji tvrde da su bili deca u Jasenovcu, te da nisu videli zločine čuvara, a jedan od njih je izjavio da su se tokom nedelje izvodile priredbe u logoru, da se igrao fudbal, šah i druge „zabave“. To da se „nedeljom igrao fudbal u Jasenovcu“, rekao je i Vukić u „Bujici“ posle ovog skandaloznog „svedočenja“.

Za kraj, treba govoriti jezikom istorijskih činjenica, a najbolji izvor za Jasenovac je istraživanje Vladimira Dedijera, koji je utvrdio da su ustaše u Jasenovcu pobile između 700.000 i 1.200.000 ljudi.

(SrbijaDanas)

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Ustaše protiv „crnih đavola“: Oglasio se istoričar za kog Jasenovac nije „ništa strašno“

HRT: Hitna sjednica Programskog vijeća zbog Vukića

Nije bilo strašno!? Novi skandal na HRT-u zbog Jasenovca (video)

Nastavljena hajka na jasenovačke žrtve
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top