Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Vulin: Tribunal u Hagu politički sud

Haški tribunal dokazao je da je politički sud koji nema iste kriterijume za pripadnike različitih nacija, izjavio je ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije Aleksandar Vulin povodom odluke Tribunala o novom suđenju bivšim rukovodiocima Službe državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Haski_sud

“Ne mogu drugačije da nazovem nego političkim sud koji oslobodi Ramuša Haradinaja i Nasera Orića, iako ima pisane dokaze da su ti ljudi svojim rukama ubijali druga ljudska bića, a poništi sopstvenu presudu bez ikakvog pravnog osnova, promeni pravila koja su važila u toku samog suđenja sada kada je suđenje završeno i sve vrati na početak”, rekao je Vulin.

On je novinarima u Preševu izjavio da Haški tribunal Srbima sudi “prema nekakvim pravilima koja stalno mijenja, a prema svima ostalima se odnosi na drugi način”.

Vulin je podsjetio na to da je Haški tribunal sudio ljudima koje je poslije vraćao u politiku i koji su postajali važni funkcioneri, bez obzira na sve dokaze i ljudsku patnju koju su priznali.

“Ne mogu da razumem da je sud u Hagu priznao da su na prostoru bivše Jugoslavije vršeni zločini, a da baš niko nije izvršio bar jedan zločin prema Srbima, jer tako bar presude kažu”, ukazao je Vulin.

On je ocijenio da je to što je urađeno Stanišiću i Simatoviću samo dokaz da Haški tribunal vodi računa o politici i naciji i “namiruje” neke svoje račune, ali nikako o pravdi.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala odlučilo je da se bivšim rukovodiocima Službe državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju ponovo sudi po svim tačkama optužnice za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj i BiH.

Oni su prvostepenom presudom iz 2013. godine bili oslobođeni svake odgovornosti.
 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Srebreničani ginuli u međusobnim borbama, bilo i samoubistava

Markale organizovali Izetbegović i Cerić

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: