fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Visoki Dečani

Ponovo je aktuelno pretiti Srbima! Svi su našli za shodno da nas napadnu, pa kako ko ume i može. Ko i koliko god se obrecnuo na Srbe, zna da nije dangubio i sve je dovoljno. Napisati ili izreći bilo šta što je protiv srpskog naroda, postala je najzanimljivija regionalna disciplina.

Milan Ružić
Milan Ružić

Videli smo kako se u Hrvatskoj ne prekida uzvikivati „Ubij Srbina!“ i „Za dom spremni!“. Čuli su se i povici „Bog i Hrvati!“ Kada uzvikuju „Bog i Hrvati!“, mislim da strašnijeg povika nema ni za Boga, ni za Srbe, jer je u Drugom svetskom ratu, od strane NDH, više od Srba, jedino stradao Hristos. U Njegovo su ime Hrvati, sa svojim klerom, činili najveća zverstva.

Ko vas je to naučio da na sve odgovarate sa „Za dom spremni!“ i „Ubij Srbina!“? Ima li ta Hrvatska ijedne druge rečenice i bilo koje druge reči? Upravo sam shvatio da zaista postoji hrvatski jezik za čije se dokazivanje već dugo borite – taj veliki evropski jezik čiji su najveći dometi tri gorenavedene parole. Može li uopšte hrvatska mržnja opstati bez Srba?

Sa druge strane, ovoga puta iz Srbije, tj. sa Kosova, preti se srpskom narodu. Govori se kako ćemo doživeti istu sudbinu kao 1999. godine, kao da ste vi i vaši ikada i prestali da se trudite da mi doživljavamo tu, kao i 1389. godinu svake godine, ali u drugom obliku.

„Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale.“ – glasi jedna rečenica za koju se sad tvrdi da je pogrešno interpretirana. Voleo bih da znam kako bi ona još mogla da se interpretira? Možda sam ja previše plitak da razumem šta ona zaista govori. Da nije to poruka ljubavi prema srpskom narodu?

Kakvi bi to napadi i pretnje Srbima bile kada se Sarajevo ne bi uključilo? U Sarajevu je odlučeno da se „opsada Sarajeva“ i „genocid u Srebrenici“ uvrste u udžbenike istorije! Za istorijske činjenice bi trebalo sačekati, jer je još uvek rano za neproverene lekcije! Opet bi nas dovele u situaciju ponavljanja scenarija, ali to se ne bi ni činilo da jedna strana ne želi reprizu! Prećutno se dozvoljava Sarajevu da to učini, a nama se brani da svoju decu učimo tome gde su sve stradali Srbi! Gde su stradali mozak i čast, pa se to odobrava?

Usled svih ovih izjava, povika i poneke skrivene namere, ne možemo a da se ne zapitamo kako to da svi žele mir u regionu, a daju sebi za pravo da na ovako očigledan način skaču sebi u usta? I posle tolikih povika mržnje i pretnji, opet će neko ubediti Evropu i svet da smo mi ti koji mrzimo i huškamo, iako se to čini isključivo protiv nas.

I sve bi ovo tako prohujalo sa vetrom i prošlo kroz naše uši, naviknute na ove ispade, da se ne preti blokadom Visokih Dečana! Ova blokada bi predstavljala konačnu blokadu svih mozgova i načinila zvaničnim sve dijagnoze, među kojima prednjači dijagnoza ludila.

Može li se bar u ovom 21. veku mrzeti i neko drugi osim Srba? Kad li će se ovaj prokleti region krvi zasititi, pa da svi odahnemo? Do kada će svi od nas tražiti da platimo stare račune zajedničkih tura iz kafane koja više ne postoji? Do kada će svet biti slep i gluv na ove pretnje Srbima?

Jedan samo to zna i sve gleda i sluša, pa se jedino Njemu možemo obratiti, jer samo Njemu i u Njega verujemo.

Gospode naš, ukoliko Visoki Dečani, koji su prvo Tvoji, pa naši, budu blokirani i ako ne nađemo reči da odgovorimo onima koji nas napadaju, digni ruke od nas, jer ništa drugo i bolje nismo ni zaslužili. Ali, pomozi, Gospode, da gluvi i slepi srpski narod progleda, pa će tako i Tebe ugledati posle toliko godina. Nemamo mi snage za mržnju. Nismo u tome toliko istrajni kao oni koji žive oko nas. A ako smo ikada išta učinili, Ti kažnjavaj! Praštaj i njima koji mrze, Gospode, jer strašno je živeti za mržnju! Oni bi u ljubavi iščezli! Ne poznaju oni takav život…

Piše: Milan Ružić

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Bombe su padale, a vi ste se smejali | Jadovno 1941.

Genocid – najjeftinija antisrpska reč | Jadovno 1941.

Zašto ćutiš narode srpski? | Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: