fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Високи Дечани

Поново је актуелно претити Србима! Сви су нашли за сходно да нас нападну, па како ко уме и може. Ко и колико год се обрецнуо на Србе, зна да није дангубио и све је довољно. Написати или изрећи било шта што је против српског народа, постала је најзанимљивија регионална дисциплина.

Милан Ружић
Милан Ружић

Видели смо како се у Хрватској не прекида узвикивати „Убиј Србина!“ и „За дом спремни!“. Чули су се и повици „Бог и Хрвати!“ Када узвикују „Бог и Хрвати!“, мислим да страшнијег повика нема ни за Бога, ни за Србе, јер је у Другом светском рату, од стране НДХ, више од Срба, једино страдао Христос. У Његово су име Хрвати, са својим клером, чинили највећа зверства.

Ко вас је то научио да на све одговарате са „За дом спремни!“ и „Убиј Србина!“? Има ли та Хрватска иједне друге реченице и било које друге речи? Управо сам схватио да заиста постоји хрватски језик за чије се доказивање већ дуго борите – тај велики европски језик чији су највећи домети три горенаведене пароле. Може ли уопште хрватска мржња опстати без Срба?

Са друге стране, овога пута из Србије, тј. са Косова, прети се српском народу. Говори се како ћемо доживети исту судбину као 1999. године, као да сте ви и ваши икада и престали да се трудите да ми доживљавамо ту, као и 1389. годину сваке године, али у другом облику.

„Ако желе Косово етнички без Срба, онда нека се шале.“ – гласи једна реченица за коју се сад тврди да је погрешно интерпретирана. Волео бих да знам како би она још могла да се интерпретира? Можда сам ја превише плитак да разумем шта она заиста говори. Да није то порука љубави према српском народу?

Какви би то напади и претње Србима биле када се Сарајево не би укључило? У Сарајеву је одлучено да се „опсада Сарајева“ и „геноцид у Сребреници“ уврсте у уџбенике историје! За историјске чињенице би требало сачекати, јер је још увек рано за непроверене лекције! Опет би нас довеле у ситуацију понављања сценарија, али то се не би ни чинило да једна страна не жели репризу! Прећутно се дозвољава Сарајеву да то учини, а нама се брани да своју децу учимо томе где су све страдали Срби! Где су страдали мозак и част, па се то одобрава?

Услед свих ових изјава, повика и понеке скривене намере, не можемо а да се не запитамо како то да сви желе мир у региону, а дају себи за право да на овако очигледан начин скачу себи у уста? И после толиких повика мржње и претњи, опет ће неко убедити Европу и свет да смо ми ти који мрзимо и хушкамо, иако се то чини искључиво против нас.

И све би ово тако прохујало са ветром и прошло кроз наше уши, навикнуте на ове испаде, да се не прети блокадом Високих Дечана! Ова блокада би представљала коначну блокаду свих мозгова и начинила званичним све дијагнозе, међу којима предњачи дијагноза лудила.

Може ли се бар у овом 21. веку мрзети и неко други осим Срба? Кад ли ће се овај проклети регион крви заситити, па да сви одахнемо? До када ће сви од нас тражити да платимо старе рачуне заједничких тура из кафане која више не постоји? До када ће свет бити слеп и глув на ове претње Србима?

Један само то зна и све гледа и слуша, па се једино Њему можемо обратити, јер само Њему и у Њега верујемо.

Господе наш, уколико Високи Дечани, који су прво Твоји, па наши, буду блокирани и ако не нађемо речи да одговоримо онима који нас нападају, дигни руке од нас, јер ништа друго и боље нисмо ни заслужили. Али, помози, Господе, да глуви и слепи српски народ прогледа, па ће тако и Тебе угледати после толико година. Немамо ми снаге за мржњу. Нисмо у томе толико истрајни као они који живе око нас. А ако смо икада ишта учинили, Ти кажњавај! Праштај и њима који мрзе, Господе, јер страшно је живети за мржњу! Они би у љубави ишчезли! Не познају они такав живот…

Пише: Милан Ружић

Извор: ИСКРА

Везане вијести:

Бомбе су падале, а ви сте се смејали | Јадовно 1941.

Геноцид – најјефтинија антисрпска реч | Јадовно 1941.

Зашто ћутиш народе српски? | Јадовно 1941.

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: