fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

U VLASENICI NASTAVLjENO SNIMANjE DOKUMENTARNOG FILMA „DJECA“

U Vlasenici je nastavljeno snimanje dokumentarnog filma „Djeca“. Mileva Lazarević iz Vlasenice je još jedan roditelj koji je dao svoje sinove za slobodu srpskog naroda u BiH.

U Vlasenici je nastavljeno snimanje dokumentarnog filma "Djeca". Mileva Lazarević iz Vlasenice je još jedan roditelj koji je dao svoje sinove za slobodu srpskog naroda u BiH. u-vlasenici-nastavljeno-snimanje-dokumentarnog-filma-djeca

U Vlasenici je nastavljeno snimanje dokumentarnog filma „Djeca“, a riječ je o dvanaestoro djece i četiri roditelja, čija tragedija je i 20 godina nakon rata u BiH za mnoge nepoznanica, saopšteno je iz Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) u čijoj produkciji se projekat provodi.

Mileva Lazarević iz Vlasenice je još jedan roditelj koji je dao svoje sinove za slobodu srpskog naroda u BiH. Njeni sinovi Boro, Savo i Stanko položili su živote na branik otadžbine.

U dokumentarnom filmu „Djeca“, u produkciji RTRS-a, biće prikazane priče tri majke i jednog oca koji su za slobodu Republike Srpske dali po troje djece.

Joka Milovanović iz Lopara izgubila je tri sina, vojnika Vojske Republike Srpske. Dvojica sinova poginula su u istom danu.

Istu sudbinu dijeli i Mileva Župić iz Mrkonjić Grada, dok je Marinko Bjelica iz Trnova ostao bez dva sina i kćerke, vojnika Vojske Republike Srpske.

„O ovoj antičkoj tragediji, Republika Srpska još uvijek nema dokumentovan video zapis. Upravo zbog toga ovaj projekat je od izuzetne važnosti i po značaju svog sadržaja prevazilazi okvire Republike Srpske“, saopšteno je iz Službe za komunikaciju i promociju RTRS.

Autor i režiser filma je Denis Bojić, a producent Aleksandar Đorđević.

Direktor fotografije je Siniša Ćejić, kamera Darko Sošnja i Dejan Račić, majstor svjetla Slaviša Branković, ton majstor Dragan Madžar, asistent kamere Milorad Railić, a montaža Uroš Mlađenović.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

POČELO SNIMANjE DOKUMENTARNOG FILMA „DJECA …

Ratko Mladić: Majke, ja nemam ništa da vam dam osim mojih suza

PEČAT – Šta je danas Jasenovac Hrvatima? (VIDEO) – Jadovno …

Denis Bojić: Vukovarski bluz (VIDEO) – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: