U AMERIČKOM KONGRESU 21. NOVEMBRA PREDAVANjE O GENOCIDU NAD SRBIMA U NDH

Datum objave: nedelja, 17 novembra, 2019
Veličina slova: A- A+

U američkom Kongresu 21. novembra biće održano predavanje o genocidu počinjenom nad Srbima, Jevrejima i Romima na teritoriji Nezavisne Države Hrvatske tokom Drugog svjetskog rata, saopšteno je iz Srpskog narodnog saveza, najstarije srpske organizacije u Americi.

Srboljub_Zivanovic_001.jpg
Akademik Srboljub Živanović

Ovaj događaj organizuje Srpski narodni savez u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Vašingtonu, Fondacijom za sjećanje na Jasenovac i Holokaust iz Londona i Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske iz Banjaluke.

Predavanje o temi “Jasenovac: neizgovoreni genocidi i Holokaust 1941 – 1945” održaće profesor Srboljub Živanović iz Londona, sudski antropolog koji je zajedno sa forenzičkim timom iskopavao masovne grobnice u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma.

Srpski narodni savez

Na predavanju će govoriti i direktor Fondacije za sjećanje na Jasenovac i Holokaust iz Londona Dragana Tomašević, koja je potomak preživjelih genocida nad Srbima u selima Šargovac, Motike, Drakulić i rudniku Rakovac.

Iz Srpskog narodnog saveza navode da će ovaj istorijski događaj biti upotpunjen izložbom “Anatomija zaborava” Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske iz Banjaluke”.

Kongresmeni, senatori, strane diplomate, ambasadori i ostali posjetioci imaće priliku da pogledaju ovu izložbu i od 25. do 27. novembra u Rejburn foajeu Kongresa.

Izvor: SRNA

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

5 komentara za U AMERIČKOM KONGRESU 21. NOVEMBRA PREDAVANjE O GENOCIDU NAD SRBIMA U NDH

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top