Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ЈАДОВНИЧАНИ ПОРУЧУЈУ:

Тече 80-та година од почетка Покоља, геноцида почињеног над српским народом од стране НДХ. Осамдесет година од трагедије на Велебиту, личком пољу, острву Пагу.

 

Шешељ на ломачи ЕУ-Јасеновца

Датум објаве: среда, 17 децембра, 2014
Објављено у Јасеновац
Величина слова: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Milijana.jpg

Хрвати су, за око пола века, од 1939. до 1995. направили Велику Хрватску и то геноцидом на рачун српске територије, уз невиђену пропаганду и заглушујућу хајку која се огледа у борби против, к’о бајаги, стварања Велике Србије(!?) – све под геслом “дрште лопова”, у којем је – Хрватска све већа, а Србија – све мања!?

Нема месеца ни недеље, некад ни дана, у којем се над Србијом не надвије само једно – бити, ил’ не бити! Протекли дани толико су задали тема – од поновног васкрсавања Јасеновца, преко скидања магле лажи о предаји и признавању Космета, до убијања својих поданика од стране ЕУ и отимања извора прихода кроз забрану изградње “Јужног тока”! Све ово набројано има свој узрок и последице у нашем окупатору ЕУ или, тачније, у окупираном окупатору заједно са његовим окупатором Америком!!! Све ове теме, а да се не улази у детаље, ма колико то на први поглед деловало неспојиво, саме се некако разјасне коју год да дотакнеш – ја ћу, овога пута, кренути од васкрсавања Јасеновца над Србима!

Након изласка Шешеља из Хага, пре непуних месец дана, и његове реченице, до сада безброј пута изговорене: “Живела велика Србија!”, смрачило се еуропејско небо, подигли се сви “невини”, здали се у потеру над Шешељем, паде иницијална Резолуција у хрватском Сабору, а потом – здружено са Еуропом, и у европејскоме парламенту! Ту ти хашки тужилац Серж Брамерц, који се иначе није оглашавао приликом пуштања Шешеља из Хага, доби “шлагворт” и затражи од хашкога суда да “злочинца” поново врате иза шевенингенске браве!? Сви наши “европски пријатељи” сврсташе се на једну страну и издаше тефтер Београду!

Кад уздрмана Еуропа џарну у Београд, крену утркивање ко ће први пљунут “злочинца” и одрећи се од њега!? Одавно таквога такмичења нисмо имали!? А тек  некрофилско радовање над здравственим стањем Војислава Шешеља и призивање смрти као најбољег решења проблема званог Шешељ – нормалнога човека доводи до згађености!!!          

          Хајка и лов на Шешеља спроводи се тренутно пред очима свих нас!!! Први Србин коме хашка “правда” ништа није могла доказати и који је изгубио здравље да би доказао организовани геноцид над Србима и прављење Велике Хрватске и Велике Албаније, на рачун српске територије, што је спроведено заједно са нашим западнима “пријатељима”,  јесте Војислав Шешељ! Ово срамно утеривање страха и кажњавање сваке изговорене речи о геноциду над нашим народом, неизоставно враћа сећање на Други светски рат!!! У расписаном лову на Шешеља, задатак Србије и Срба јесте да опколи жртву, окује је ланцима и живу преда џелатима(!?) – е, може ли горе и срамније од овога – не, да ја знам!?

Шешељ има две неопростиве „кривице“ које ничим није заслужио; прво и кључно – Србин је – друго, ништа мање битно, управо је његова интелектуална снага и дуго памћење! Е, пријатељу – нико ти није крив!? Је ли те могао горе Свевишњи “нагрдит” од овога, пред нашим “пријатељима” који подносе само купљиве Србе – “њиште духом”, што би рекао велики Његош – није? Опраштају ли се такве „кривице“ – не, не барем досад! Скапавај онда – сад да због тебе мењамо континуитет и традицију(!?) – на памет нам не пада!!!

Наши „пријатељи“, тражећи да им поново “Београд” у хашку “правду” у ланцима преда српскога “злочинца”, показују да има још простора за понижавање Срба!!! Пошто хашки делиоци правде за 12 година нису могли сами да пронађу ни један једини аргумент да Шешеља осуде, е сад ће то “Београд” са Хрватима да заврши заједно, и то у име наређене добросуседске сарадње и помирења!? Сви они који су отели Србима оно што су хтели и на начин на који су хтели, сад инсистирају на помирењу и сарадњи, али на позицијама које су таквим начином стекли – неће ни корак назад! Зато је и измишљена она “мантра” која нам је задата да с њом лежемо и устајемо: “нећу прошлост, хоћу будућност”! Сваки Србин који не пристане да се “помири” са оним што му је отето и са оним кога су му убили и што су га прогнали – има да буде кажњен као реметилачки фактор!? Нема му пута у ЕУ – кућу правде и среће у коју нас безалтернативно за руку, као слепце воде, да тамо прогледамо!

Када су се Хрвати острвили на Шешеља и потпомогнути Еуропом поново наоштрили јасеновачки србосјек, кренула су правдања и обећања из Београда!?

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић покушао је 2. децембра пред еуропејским парламентарцима да се “брани”, хвалећи се како је Београд жмурио и жмури на геноцид над Србима, опрашта злочинцима и жртвује свој народ!? Само што се није расплакао тражећи милост пред радозналим новинарима, засипајући их аргументима како “Србија није тражила посебне осуде за пуштање из затвора Трибунала оптужених хрватских, албанских и муслиманских ратних команданата”(!?) – њихове зовемо „команданти“, а наше – и ми и они – „злочинцима“!? Сад сам ја у чуду – не знам да ли се то они који нас заступају и воде, хвале тиме што штите наше џелате, а кажњавају Србе, или се над нама додатно иживљавају и терају инат!? Е – ово се зове дилема!?          

Дачић се сав упљувао правдајући се хрватским посланицима да се Србија оградила од Шешеља и да Европски парламент Резолуцијом о Шешељу није требало да критикује Србију – што се критике Шешеља тиче – није имао примедби(!?) – “Шешељева политика треба да буде осуђена, али не и Србија”!?  Брааааво! И треба!? Шта год Хрвати затраже има покорно да им се воља испуни!? Све појединце, који нису по вољи Хрватима има да везане пред њих бацимо, па ће да виде на својој кожи како изгледа разиграна хрватска машта кад осети српску крв!?

Пред еуропејском “демократијом” Дачић је низао бисер за бисером! Медији преносе и да је, на новинарска питања да ли ће Србија поново изручити Шешеља у хашки казамат, изјавио да ће “Влада Србије испунити све своје међународне обавезе”!? Опаааа(!?)!? Е, то је “одбрана” Србије  и показивање оданости газдама, када се не брани ниједан Србин који није по вољи “нашим пријатељима”!?

          Министар Александар Вулин отишао је и даље, или боље рећи толико далеко колико никада историја отишла није, правећи нам поново Титову уравниловку, која гласи: кад већ Хрвати имају усташе – морају их имат’ и Срби!? Да га парафразирам: кад ми не спомињемо ваше, немојте ни ви наше, јер Београд не изједначава Сабор и усташе, немојте ни ви Шешеља са влашћу у Београду!!! Има ту још из Вулиновога репертоара, као што је захтев за „реципроцитетом“: као што Србија не тражи од Хрватске да се огради од “сваког фашисте или усташе који разбија ћириличне табле”, Хрвати не би требало да траже да се Београд ограђује од „својих“ усташа ваљда, шта ли!? Боже драааги!? Шта рећи и шта би на ово рекли мученици Јасеновца, Јадовна, јама,… Олује, Бљеска, Медачкога Џепа, Лоре…(!?) – ако је и од Вулина, много је!!!

Када се испод свега овога подвуче црта и погледа истини у очи и нанижу један за другим догађаји, сви хрватски Јасеновци, јаме и преваре до данас, у непуних 80 година, што је један људски век, пред нашим очима су, само од 1939. до 1995. направили  Велику Хрватску, а да јој нико то није спочитао – напротив, Хрватска упорно спочитава онима од којих је отела и које је убијала и прогнала!?

Ја ту, сад, имам низ питања! Како то да прављење Велике Хрватске – и то геноцидом, не смета Еуропи, него још ућуткује и прети свакоме ко се усуди да то спомене!? Како то да се штити геноцид и злочин, а осуђује, смета, прогони и хапси онај који се усуди да каже да су на најстравичнији начин очишћени Срби са своје земље, коју су им потом присвојили и прогласили је својом државом!? Како то да не чује и не види још живе Србе који лутају као бескућници и сиротиња, протерана из својих кућа и са имања у којима данас живе њихови гонитељи и џелати!? Јадранка Косор, доскорашња хрватска премијерка и она која је иницирала доношење Резолуције о Шешељу, живи у стану отетом од српске породице Дробац – родитељи су у беди и тузи умрли, два малолетна сина истерана на улицу, један је због тога извршио самоубиство, а други и данас лута улицама Загреба као бескућник и живи од скупљања секундарних сировина (!!!) –  како – демократска Европо!?

Како то да смета Шешељ који не заборавља да је у геноциду отета српска земља, без обзира да ли то отето зове “великом Србијом” или можда треба сваки пут таксативно набројати све историјске догађаје и објаснити како су нестали Срби и српска територија на рачун стварања Велике Хрватске! Па, наши очеви и дедови још су живи сведоци овога процеса! Па, је ли договором пред сами почетак Другог светског рата 1939. који су направили Хрват Мачек и тадашњи “еуропејац” Цветковић (увек смо имали “еуропејаца”) припојена Приморска бановина Посавској бановини, отет део Зетској бановини (Правлака, Дубровник и све до Неретве), закачен део Врбаске бановине и заокружена нова посебна административна територија у оквиру Краљевине Југославије коју су назвали Хрватска бановина!? Овај монструм од приватног договора никада није прошао кроз Скупштину и никада га парламент није верификовао!? (погледајте на овоме сајту видеоклип “Стварање и распад Југославије)

Након Другог светског рата, следећи српски квислинг Ђилас шири границе Велике Хрватске! Ђидо, на крађом направљену Велику Хрватску звану Хрватска бановина, издваја Барању из Српскога Војводства и смешта је у административне границе Хрватске, увећавајући тако Велику Хрватску за још један део српске територије! Читав овај процес иде под  невиђеном пропагандом и заглушујућом хајком борбе, к’о бајаги, против стварања Велике Србије(!?) – под геслом “дрште лопова” у којем је – Хрватска све већа, а Србија – све мања!?

Шешељево стално подсећање да нико нема право да на то Хрватима жмури, проглашено је злочином, а злочин стварања Велике Хрватске достигнућем које Еуропа брани свим расположивим средствима(!?) – опет!!! Ово утеривање Срба у страх, лаж, покорност, пристајање и ућуткивање, није ништа друго него убијање сваког нуклеуса истине о жртви! Када сви забораве и престану чак и помињати, е, то је стављање тачке –  геноцид је довршен!!!     

О овом питању огласио се и наш познати научник и академик Василије Крестић који је цео свој академски рад посветио проучавању наших „сусједа“ Хрвата и доказао откуд и зашто хрватски геноцид над Србима! У ауторском тексту “Зашто нас Хрвати увек ‘изненаде’ “, академик наводи: “Отворено непријатељски односи Хрватске и Хрвата према Србији и Србима и учестале ћушке које Загреб удара Београду и српским политичарима, као што је ова која се тиче Војислава Шешеља и усвојене Резолуције Европског парламента, довеле су Србију до стања које вређа читаву нашу нацију”!

Академик Крестић даље наводи да однос са “Хрватском и Хрватима, у свим областима, мора да буде заснован на строгом реципроцитету”!!! Надаље наводи како власт у Београду трпи хрватске ударце и понижења, допушта Хрватској улогу ментора над нама који одлучује о нашој унутрашњој и спољној политици!? Додворавамо се зарад добросуседства и уласка у ЕУ!?

Академик упућује наше политичаре да уместо снисходљивости проуче и упознају се са “стратегијом и тактиком Хрвата, да схвате који су и какви њихови циљеви и на који начин су све спремни да их остваре”! Наводећи да, за разлику од нас који немамо изграђен став у тим односима, хрватски “став је, уз часне изузетке, у свим својим аспектима, у дужем временском периоду, унисоно антисрпски, наглашено хрватски, па и великохрватски”!!!

Јован Дучић је рекао: “Хрвати су најхрабрији народ на свету, али не по томе што се никога не боје, него по томе што се ничега не стиде”!!! Хрвати и Хрватска су, изгледа, непознаница само за ове данашње српске политичаре и оне Титове – макар тако из њихових дела проистиче!? Они не читају Дучића и Крестића – имају задату „литературу“ од оних чије интересе и спроводе!?  

Истине ради, није Шешељ једини у нашој историји који упозорава Србију и Србе да им се подмеће кукавичје јаје и спрема погром! У новијој историји српски политичари су хапсили, судили и утамничили још једног познатог професора београдског Правног факултета – Михаила Ђурића. Он се 1971. побунио против амандмана касније унетих у онај кључни Устав из 1974. којима је заправо растурена бивша Југославија на штету српскога народа, а Србија у оквиру њега додатно разбијена претварањем и аутономних покрајина скоро у државе у држави! Тадашњи Београд се, уместо опреза и државничке мудрости и обавезе да сачува Србију, и онда утркивао ко ће пре ухапсити и осудити “злочинца” професора Ђурића и додворити се онима који су то од њега тражили и очекивали!? И Ђурића су истерали са Правног факултета, осудили на две године тамнице, а наши тадашњи “пријатељи” – исти који су и данас, задовољно су трљали руке – као што то и данас чине!?

Пише: Милијана Балетић

Извор: Милијана Балетић 

 

Везане виjести:

ПРЕКО ВЕЛИКЕ ЕВРОПЕ – ДО ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ – Jadovno 1941.

ЗАГРЕБ ПОСТАВЉА ПРЕПРЕКЕ ЗБОГ ФИКСАЦИЈЕ ПРЕМА БЕОГРАДУ

ВАСИЛИЈЕ КРЕСТИЋ: Зашто нас Хрвати увек „изненаде“ – Jadovno …

ВАСИЛИЈЕ КРЕСТИЋ: Хрватско … – Jadovno 1941.

АКАДЕМИК ВАСИЛИЈЕ КРЕСТИЋ – Милост Хрвата купуjемо …

АКАДЕМИК ВАСИЛИЈЕ КРЕСТИЋ: Историjа се немилосрдно …

ВАСИЛИЈЕ КРЕСТИЋ: Шта очекивати од политике Хрвата – Jadovno …
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top