fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Prof. dr Ljubodrag Dimić, istoričar, akademik: Uradili ste veliko delo

Pre četiri meseca, dobrotom Miroslava Gligorevića iz Bradine, novinara u Kanadi, nekoliko mojih knjiga SKRIVENA ISTORIJA o stradanju Srba na prostoru NDH 1941 – 1945. poklonjeno je našim poznatim profesorima na Univerzitetu u Beogradu.
Sreten Jakovljević i Ljubodrag Dimić; Foto: Milica Jakovljević

Knjigu je dobio i prof. dr Ljubodrag Dimić, akademik, profesor istorije na Filozofskom fakultetu, čija sam predavanja često pratio, gledao nastupe na televiziji, čitao njegove knjige i intervjue u novinama.  Ali, nikad nismo uspostavili lični kontakt.

Ovih dana smo se sreli i upoznali.  Prva rečenica ovog uvaženog profesora i priznatog istoričara bila je: ,,Kolega, čestitam, uradili ste veliko delo“. Malo me zbunulo, to ,,kolega“ jer on je istoričar, akademik SANU, a moja malenkost – novinar, publicista. ,,Ne, ne, kolega, nastavio je profesor, analizirajući knjigu sa istorijske i naučne strane ovo je izuzetno vredno delo. Uspeli ste, kao malo ko do sada, da od stotine priča,  argumentovanih i dokumentovanih, napravite veliku priču i veliko delo. Pripremam opširan prikaz i komentar vaše knjige“.

Moram priznati, godilo je ovakvo priznanje, ako se zna da dolazi od uglednog istoričara, akademika, rođenog Beograđanina, čiji su roditelji takođe,  bili prosvetni radnici, vaspitavali i izveli generacije i generacije dobrih učenika.

Sreten Jakovljević

Izvor Stara Hercegovina

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: