fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Predstavljena knjiga „Srpski narod mora da oslobodi Kosovo“

U Malom Zvorniku promovisana je knjiga "Srpski narod mora da oslobodi Kosovo i Metohiju" autora Vojislava Šešelja.
Vojislav Šešelj

U Malom Zvorniku promovisana je knjiga „Srpski narod mora da oslobodi Kosovo i Metohiju“ autora Vojislava Šešelja.

Šešelj je rekao da je ovu knjigu napisao u okviru svog naučnog projekta „Srbi i novi svjetski poredak“, koji je počeo da stvara u Haškom tribunalu, dodajući da je već napisao osam knjiga.

„Knjiga `Srpski narod mora da oslobodi Kosovo i Metohiju`, prije svega, predstavlja obradu haških optužnica u slučaju dva suđenja albanskim terorističkim vođama Fatmiru Ljimaju i Ramušu Haradinaju“, rekao je Šešelj na sinoćnjoj promociji.

On je dodao da su u knjizi obrađena i dva sudska procesi protiv Srba, od kojih je prvi Nikoli Šainoviću, Nebojši Pavkoviću, Vladimiru Lazareviću, Sretenu Lukiću, Dragoljubu Ojdaniću i Milanu Milutinoviću, a drugi policijskom generalu Vlastimiru Đorđeviću.

Šešelj je rekao da upravo radi na knjizi čiji je naslov „U Srebrenici nije bilo genoicida“ i dodao da je napisao već oko 800 stranica. „U ovoj knjizi obrađene su haške presude grupi oficira za Srebrenicu, te presude Zdravku Tolimiru, Momčilu Krajišniku i Dragoljubu Miloševiću“, naveo je Šešelj.

Govoreći o naučnom projektu stvaranom u Haškom tribunalu, Šešelj je rekao da je do sada napisao knjige: „Govor mržnje kao zločin protiv čovječnosti“, „Haško inaugurisanje govora mržnje“, „Srpski narod mora da oslobodi Republiku Srpsku Krajinu“, „Haški globalistički obrazac totalitarnog pravosuđa“, „Sistematsko kršenje procesnih prava Slobodanu Miloševiću tokom haškog suđenja“ i „Haška antisrpska giljotina“.

On kaže da je u ovom naučnom projektu obradio sve haške presude, i prvostepene i drugostepene, izrečene Srbima, Hrvatima, muslimanima, Albancima i Makednocima.

„Obradio sam mnoge haške dokumente, osporavajući njihov istorijsko-politički koncept i to sam u nekim knjigama zaista opširno obradio“, rekao je Šešelj, ističući da je upoređivao haške presude i dokazivao da jedan aršin tamo važi za pravoslavne Srbe, a drugi za sve ostale.

O knjizi Vojislava Šešelja govorili su, između ostalih, funkcioner Srpske radikalne stranke Sulejman Spaho i predsjednik SRS-a Dragan Đurđević.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Miloš Đošan: Kako je 1999. vojnik Jovičić herojski spasao saborce na Kosmetu (VIDEO)

Film o rušenju srpskih crkava na Kosmetu (video)

Svečano predstavljen roman „Kroz minsko polje“

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: