Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poziv na okrugli sto o ratnim zločinima i prezentaciju monografije „Bukvik: Zločin bez kazne“ u Banja Luci

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srebrenica-projekt.jpg

Nevladina organizacija „Istorijski projekat Srebrenica“ ima čast da vas pozove da prisustvujete okruglom stolu i prezentaciji nove monografije dr Ljubiše Simića, „Bukvik: zločin bez kazne“, u utorak 24. aprila u 13 časova posle podne u Vijećnici Banskog dvora.

Monografija se odnosi na šestomesečnu opsadu 1992. godine zajednice srpskih sela Bukvik, u blizini Brčkog, što je u septembru te godine kulminiralo napadom Armije BiH i potpunim uništenjem te srpske zajednice kao takve. Za zločin koji se tada odigrao ni posle dvadeset godina još niko nije odgovarao. Monografija imenuje okolnosti, posledice, žrtve i dželate i potkrepljena je bogatom izvornom dokumentacijom.

Učesnici na ovoj manifestaciji biće:

dr Ljubiša Simić, autor;

profesor Arie Livne;

Mirsad Tokača, direktor Istraživačko-dokumentacionog centra iz Sarajeva i rukovodilac projekta „Bosanski atlas zločina“;

Nikola Ristić, preživeli svedok napada na Bukvik.

Primerci monografije i drugih izdanja „Istorijskog projekta Srebrenica“ biće na raspolaganju.

Planirano je prikazivanje kratkog dokumentarnog filma o napadu na Bukvik u kome učestvuje jedan od glavnih osumnjičenih počinilaca zločina.

Svi su dobrodošli.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: