Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Позив на округли сто о ратним злочинима и презентацију монографије „Буквик: Злочин без казне“ у Бања Луци

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srebrenica-projekt.jpg

Невладина организациjа „Историjски проjекат Сребреница“ има част да вас позове да присуствуjете округлом столу и презентациjи нове монографиjе др Љубише Симића, „Буквик: злочин без казне“, у уторак 24. априла у 13 часова после подне у Виjећници Банског двора.

Монографиjа се односи на шестомесечну опсаду 1992. године заjеднице српских села Буквик, у близини Брчког, што jе у септембру те године кулминирало нападом Армиjе БиХ и потпуним уништењем те српске заjеднице као такве. За злочин коjи се тада одиграо ни после двадесет година jош нико ниjе одговарао. Монографиjа именуjе околности, последице, жртве и џелате и поткрепљена jе богатом изворном документациjом.

Учесници на овоj манифестациjи биће:

др Љубиша Симић, аутор;

професор Арие Ливне;

Мирсад Токача, директор Истраживачко-документационог центра из Сараjева и руководилац проjекта „Босански атлас злочина“;

Никола Ристић, преживели сведок напада на Буквик.

Примерци монографиjе и других издања „Историjског проjекта Сребреница“ биће на располагању.

Планирано jе приказивање кратког документарног филма о нападу на Буквик у коме учествуjе jедан од главних осумњичених починилаца злочина.

Сви су добродошли.

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: