fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Potvrđena optužnica za zločine nad Srbima u logoru Dretelj

Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Miroslava Hrstića, Ivana Medića, Miljenka Nogolicu i Tonću Rajiča tereti za ratni zločin protiv civilnog srpskog stanovništva u logoru Dretelj u Čapljini, saopšteno je iz Suda BiH.

049558U optužnici se navodi da su od 5. maja do 17. avgusta 1992. godine ili približno tog datuma, za vrijeme oružanog sukoba između pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga i Hrvatskog vijeća odbrane /HVO/ sa jedne i oružanih snaga Srpske Republike BiH sa druge strane, kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava počinili protivzakonito zatvaranje, nečovječno postupanje, pljačkanje imovine i prisiljavanje na seksualni odnos civila srpske nacionalnosti na području opštine Čapljina.

Miroslav Hrstić bio je pripadnik HOS-a, a kasnije komandant Prve brigade HOS-a, Ivan Medić pripadnik HOS-a, Miljenko Nogolica pripadnik HVO-a te na popisu HOS-ovih pripadnika u logoru Dretelj i Tonćo Rajič, pripadnik HOS-a, a kasnije pripadnik Treće pješadijske čete Prve lakojurišne brigade.

Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Žrtve Dretelja ne vjeruju u pravdu (VIDEO)

Izjašnjavanje o krivici za zločine nad Srbima u Dretelju

Pakao u logoru Dretelj

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: