Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pokloničko putovanje iz Beograda za Prebilovce

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/prebilovci/prebilovci-crkva.jpg

Srpsko nacionalno društvo Prebilovci, povodom 73. godišnjice stradanja Svetih Prebilovačkih i drugih Donjohercegovačkih novomučenika Vas poziva na 9. redovno, godišnje :

POKLONIČKO PUTOVANjE IZ BEOGRADA U PREBILOVCE


(uz posjetu drugim svetinjama Srpske Hercegovine)

Plan puta:

Polazak autobusa iz Beograda u petak, 8. avgusta 2014, u 7,30 časova. Put vodi preko Šapca, Zvornika, Sarajeva, Mostara i Žitomislića.

Poseta mostarskim pravoslavanim hramovima- poklonjenje moštima hercegovačkog mitropolita Leontija (Radulovića) i manastiru Žitomislić-
poklonjenje Svetim novomučenicima Žitomislićkim; dolazak u Prebilovce pred veče, smještaj u ovom i okolnim naseljima. Veliki broj putnika prenoći na otvorenom prostoru u uslovima devastiranog i nepotpuno obnovljenog sela pa je ovo putovanje za fizički zdrave i izdržljive.

Poželjno je poneti vreću za spavanje ili neko ćebe za prostirku i čaršaf.

Subota, 9.avgust:

Prisustvo bogosluženjima u jutarnjim časovima, svečanostima i drugim događajima u Prebilovcima, ručak, posjeta Klepcima (Hram Preobraženja) i
Čapljini (Hram Vaznesenja), istorijski čas kroz obilazak Prebilovaca; slobodno vrijeme (moguće kupanje u prirodnom jezeru Škrka). Noćenje kao prethodnog dana.

Povratak:

Polazak iz Prebilovaca u nedjelju 10. avgusta u 7, 30 časova, preko Dubrava, Radimlje (nekropola vlastelinske i zadužbinarske porodice Miloradovića, Stoca, Ljubinja uz kratko zadržavanje pored jama Pandurica i Ržani do, pa preko Popova polja; posjete manastirima Zavala, Tvrdoš i Hercegovačka Gračanica u Trebinju, pa preko Tjentišta, Višegrada i Užica za Beograd (dolazak u večernjim časovima).

Broj mjesta je ograničen.

Moguće su izmjene datuma puta. Ako se eventualno velika svečanost u Prebilovcima, koju željno očekujemo, odloži za nedjelju dana pomjera se i početak čitavog putovanja za 15. avgust. Ako se ova svečanost odloži za kasnije, zbog neophodnih radova na dovršetku obnove Hrama, na ovo putovanje se kreće po planu 8. avgusta. U tom slučaju, za svečanost svještanja Hrama i prenosa moštiju mučenika, SND Prebilovci će organizovati posebno putovanje autobusom iz Beograda.

Projekat ovog putovanja se realizuje uz finansijsku podršku (sufinansiranje) Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.
Prijave: uplatom 700,00 dinara za rezervaciju mjesta, na ime korisnika:SND Prebilovci, Beograd, Rimska 5/7, svrha: donacija za putovanje, na račun: 205-106373-02. Pre uplate OBAVEZNO kontaktirajte organizatora puta da bi rezervisali svoje mesto i dobili dopunske informacije.
Kontakt: e-mail: snd.prebilovci@gmail.com, tel: +381654644557

Izvor: Slobodna Hercegovina

 

Vezane vijesti:

USKORO SMIRAJ PREBILOVAČKIH ŽRTAVA

PREBILOVAČKI NOVOMUČENICI SLAVE SE KAO SVETI

Jahura: Prebilovci su ujedinili Hercegovce sa obe strane Drine!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: