Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pokloničko putovanje iz Beograda za Prebilovce

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/prebilovci/prebilovci-crkva.jpg

Srpsko nacionalno društvo Prebilovci, povodom 73. godišnjice stradanja Svetih Prebilovačkih i drugih Donjohercegovačkih novomučenika Vas poziva na 9. redovno, godišnje :

POKLONIČKO PUTOVANjE IZ BEOGRADA U PREBILOVCE


(uz posjetu drugim svetinjama Srpske Hercegovine)

Plan puta:

Polazak autobusa iz Beograda u petak, 8. avgusta 2014, u 7,30 časova. Put vodi preko Šapca, Zvornika, Sarajeva, Mostara i Žitomislića.

Poseta mostarskim pravoslavanim hramovima- poklonjenje moštima hercegovačkog mitropolita Leontija (Radulovića) i manastiru Žitomislić-
poklonjenje Svetim novomučenicima Žitomislićkim; dolazak u Prebilovce pred veče, smještaj u ovom i okolnim naseljima. Veliki broj putnika prenoći na otvorenom prostoru u uslovima devastiranog i nepotpuno obnovljenog sela pa je ovo putovanje za fizički zdrave i izdržljive.

Poželjno je poneti vreću za spavanje ili neko ćebe za prostirku i čaršaf.

Subota, 9.avgust:

Prisustvo bogosluženjima u jutarnjim časovima, svečanostima i drugim događajima u Prebilovcima, ručak, posjeta Klepcima (Hram Preobraženja) i
Čapljini (Hram Vaznesenja), istorijski čas kroz obilazak Prebilovaca; slobodno vrijeme (moguće kupanje u prirodnom jezeru Škrka). Noćenje kao prethodnog dana.

Povratak:

Polazak iz Prebilovaca u nedjelju 10. avgusta u 7, 30 časova, preko Dubrava, Radimlje (nekropola vlastelinske i zadužbinarske porodice Miloradovića, Stoca, Ljubinja uz kratko zadržavanje pored jama Pandurica i Ržani do, pa preko Popova polja; posjete manastirima Zavala, Tvrdoš i Hercegovačka Gračanica u Trebinju, pa preko Tjentišta, Višegrada i Užica za Beograd (dolazak u večernjim časovima).

Broj mjesta je ograničen.

Moguće su izmjene datuma puta. Ako se eventualno velika svečanost u Prebilovcima, koju željno očekujemo, odloži za nedjelju dana pomjera se i početak čitavog putovanja za 15. avgust. Ako se ova svečanost odloži za kasnije, zbog neophodnih radova na dovršetku obnove Hrama, na ovo putovanje se kreće po planu 8. avgusta. U tom slučaju, za svečanost svještanja Hrama i prenosa moštiju mučenika, SND Prebilovci će organizovati posebno putovanje autobusom iz Beograda.

Projekat ovog putovanja se realizuje uz finansijsku podršku (sufinansiranje) Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.
Prijave: uplatom 700,00 dinara za rezervaciju mjesta, na ime korisnika:SND Prebilovci, Beograd, Rimska 5/7, svrha: donacija za putovanje, na račun: 205-106373-02. Pre uplate OBAVEZNO kontaktirajte organizatora puta da bi rezervisali svoje mesto i dobili dopunske informacije.
Kontakt: e-mail: snd.prebilovci@gmail.com, tel: +381654644557

Izvor: Slobodna Hercegovina

 

Vezane vijesti:

USKORO SMIRAJ PREBILOVAČKIH ŽRTAVA

PREBILOVAČKI NOVOMUČENICI SLAVE SE KAO SVETI

Jahura: Prebilovci su ujedinili Hercegovce sa obe strane Drine!

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: