Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Podići spomenik na Kazanima

Zamjenik predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić izjavio je danas Srni da spomenik svirepo ubijenim sarajevskim Srbima na Kazanima mora biti podignut, ali da je problem što to vlasti u Federaciji BiH /FBiH/ ne dopuštaju.

Veljko Lazić

„Nažalost, ni 25 godina od gnusnog zločina spomenik nije podignut. Od 2007. godine imali smo 13 zahtjeva upućenih institucijama FBiH da spomenike podignemo u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, Tuzli, Bihaću, Jajcu i u ostalim mjestima gdje je srpski narod stradao u proteklom ratu, ali sve je ostalo na ovome“, rekao je Lazić.

Lazić je istakao da će Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i dalje insistirati na obilježavanju srpskih stratišta u FBiH.

„Žrtve ne smiju biti zaboravljene i učinićemo sve da srpska stratišta budu obilježena. Od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske tražićemo da iduće godine stradanje Srba na Kazanima bude adekvatno obilježeno“, dodao je Lazić.

Spomenik svirepo ubijenim sarajevskim Srbima na Kazanima prije 25 godina još nije podignut, a nestao je i novac za te namjene, koji je iz kabineta bivšeg potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića prebačen u budžet grada Sarajeva.

Zbog nepristupačnosti terena nikada nije utvrđen tačan broj stradalih, a do sada su iz duboke jame ekshumirani posmrtni ostaci 23 žrtve, od kojih je 15 identifikovano.

Izvor: Srna

Vezane vijesti:

Rijeka Miljacka i jama Kazani najmasovnije grobice sarajevskih Srba

Pravda za Srbe ubijene na Kazanima nije zadovoljena

Pokušaj banalizacije zločina nad sarajevskim Srbima

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: