Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Podela Božićnih paketa u Livanjskom polju – uspešna prva akcija!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ogm-podjela-paketica1.JPG

Za vreme Božićnih praznika, uspešno je završena prva akcija Udruženja Ognjena Marija Livanjska, podela božićnih paketa deci i samohranim staračkim domaćinstvima na područiju parohije Lijevanjske. Poklon paketi Udruženja upućeni su parohiji, a potom, tokom Božićnih praznika, od strane paroha Lijevanjskog, oca Željka i predsednika Udruženja, Nikole Petrovića, uručeni primaocima kojima su namenjeni.

Božićni pokloni uručeni su deci sa prostora koji pokriva Lijevanjska parohija u crkvama u Livnu i Crnom Lugu tokom proslave Badnje večeri, što je, prema informacijama primljenim sa terena, posebno obradovalo naše najmlađe i time im ulepšalo praznične dane. Pored 18 paketića koji su se sastojali od igračaka i školskog pribora prilagođenih polu i uzrastu dece, kao i neizbežnih slatkiša i skromnog džeparca, dečija lica je ozario i dar preduzeća Optima Modriča d.o.o. Beograd, dečije snake. Odluka  ovog preduzeća da u svrhu realizacije akcije božićnog darivanje dece parohije Lijevanjske Udruženju pokloni dečije sanke, posebno je obradovala decu, ali i same članove Udruženja jer je akciju učinila bogatijom, a darivanje radosnijim. Zato se i ovom prilikom još jednom zahvaljujemo direktoru i kolektivu preduzeća Optima Modriča d.o.o Beograd.

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ogm-podjela-paketica2.JPG

U okviru iste akcije, Udruženje je pripremilo i 40 paketa osnovnih životnih namirnica namenjenih samohranim staračkim domaćinstva na prostoru koji pokriva parohije Lijevanjska izmedju Livna i Grahova, od kojih većina nema stalne prihode niti osobe koje su u mogućnosti da o njihovim osnovnim potrebama redovno vode brigu. Paketi su pretežno uručeni uoči Badnjeg dana, kao i na sam Badnji dan, uglavnom u selima donjeg Livanjskog polja, kao i Guberu i samom gradu Livnu. Prema informacijama koje smo dobili iz parohije, paketi, ali pre svega dobra namera i pažnja Udruženja prihvaćena je sa dostojanstvenom zahvalnošću od strane ovih, pretežno usamljenih ljudi kojima je dar Udruženja bio možda jedini božićni poklon koji je Božićne praznike učinio radosnijim.

Udruženje Ognjena Marija Livanjska još jednom se zahvaljuje svima koji su svojim činjenjem na bilo koji način, kao i neposrednim darom u robi ili novcu doprineli uspešnoj realizaciji ove akcije, a time dodatno ukrasili radosni hrišćanski praznik našim najmlađim i najstarijim zemljacima, podsećanjem da će, iako daleko, uz njih na određeni način uvek biti oni koji u sebi nose ljubav prema livanjskom kraju i svom rodu. Zato se posebno zahvaljujemo: Miroslavu i Nikoli Čulić, Milanu Vukovljaku, Vesni Radak-Petrović, firmama Optima Modriča Beograd, Algotech na doprinosu u obezbeđivanju poklona za ovu akciju, kao i ocu Željku Đurici i njegovoj porodici, Milovanu Laganinu, Ranku Pažinu, Nikoli Petroviću, Dijani Kovačić, Gordani Dostanić i drugima na radu u izvršenju ove akcije. Radost koju je pažnja iskazana kroz ovu akciju proizvela među našim zemljacima predstavlja motivaciju da ovakvu jednu akciju ponovimo u skorijoj budućnosti!

Izvor: UDRUŽENjE OGNjENA MARIJA LIVANjSKA

 

Vezane vijesti:

Druga Skupština Udruženja Ognjena Marija Livanjska i plan aktivnosti za 2013. godinu! 

Poziv na drugu Skupštinu Udruženja Ognjena Marija Livanjska!

Stranica: Jadovno/Livanjasko polje

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: