Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Подела Божићних пакета у Ливањском пољу – успешна прва акција!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ogm-podjela-paketica1.JPG

За време Божићних празника, успешно jе завршена прва акциjа Удружења Огњена Мариjа Ливањска, подела божићних пакета деци и самохраним старачким домаћинствима на подручиjу парохиjе Лиjевањске. Поклон пакети Удружења упућени су парохиjи, а потом, током Божићних празника, од стране пароха Лиjевањског, оца Жељка и председника Удружења, Николе Петровића, уручени примаоцима коjима су намењени.

Божићни поклони уручени су деци са простора коjи покрива Лиjевањска парохиjа у црквама у Ливну и Црном Лугу током прославе Бадње вечери, што jе, према информациjама примљеним са терена, посебно обрадовало наше наjмлађе и тиме им улепшало празничне дане. Поред 18 пакетића коjи су се састоjали од играчака и школског прибора прилагођених полу и узрасту деце, као и неизбежних слаткиша и скромног џепарца, дечиjа лица jе озарио и дар предузећа Оптима Модрича д.о.о. Београд, дечиjе снаке. Одлука  овог предузећа да у сврху реализациjе акциjе божићног даривање деце парохиjе Лиjевањске Удружењу поклони дечиjе санке, посебно jе обрадовала децу, али и саме чланове Удружења jер jе акциjу учинила богатиjом, а даривање радосниjим. Зато се и овом приликом jош jедном захваљуjемо директору и колективу предузећа Оптима Модрича д.о.о Београд.

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ogm-podjela-paketica2.JPG

У оквиру исте акциjе, Удружење jе припремило и 40 пакета основних животних намирница намењених самохраним старачким домаћинства на простору коjи покрива парохиjе Лиjевањска измедjу Ливна и Грахова, од коjих већина нема сталне приходе нити особе коjе су у могућности да о њиховим основним потребама редовно воде бригу. Пакети су претежно уручени уочи Бадњег дана, као и на сам Бадњи дан, углавном у селима доњег Ливањског поља, као и Губеру и самом граду Ливну. Према информациjама коjе смо добили из парохиjе, пакети, али пре свега добра намера и пажња Удружења прихваћена jе са достоjанственом захвалношћу од стране ових, претежно усамљених људи коjима jе дар Удружења био можда jедини божићни поклон коjи jе Божићне празнике учинио радосниjим.

Удружење Огњена Мариjа Ливањска jош jедном се захваљуjе свима коjи су своjим чињењем на било коjи начин, као и непосредним даром у роби или новцу допринели успешноj реализациjи ове акциjе, а тиме додатно украсили радосни хришћански празник нашим наjмлађим и наjстариjим земљацима, подсећањем да ће, иако далеко, уз њих на одређени начин увек бити они коjи у себи носе љубав према ливањском краjу и свом роду. Зато се посебно захваљуjемо: Мирославу и Николи Чулић, Милану Вуковљаку, Весни Радак-Петровић, фирмама Оптима Модрича Београд, Алготецх на доприносу у обезбеђивању поклона за ову акциjу, као и оцу Жељку Ђурици и његовоj породици, Миловану Лаганину, Ранку Пажину, Николи Петровићу, Диjани Ковачић, Гордани Достанић и другима на раду у извршењу ове акциjе. Радост коjу jе пажња исказана кроз ову акциjу произвела међу нашим земљацима представља мотивациjу да овакву jедну акциjу поновимо у скориjоj будућности!

Извор: УДРУЖЕЊЕ ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА

 

Везане виjести:

Друга Скупштина Удружења Огњена Мариjа Ливањска и план активности за 2013. годину! 

Позив на другу Скупштину Удружења Огњена Мариjа Ливањска!

Страница: Јадовно/Ливањаско поље

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: