fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POBIO CELU PORODICU RADOSAVLjEVIĆ! NIJE POŠTEDEO NI DECU

Danas peca, lumpuje, sluša Tompsona i smeje se u lice Srbima.
Jožica Mudri; FOTO: Skrinšot Fejsbuk

Pripadnik Hrvatske vojske Jožica Mudri je 25. februara 1992, na vrlo svirep i okrutan način, ubio Radeta Radosavljevića, njegovu suprugu Jovanku i dvoje maloletne dece Dejana (14) i Nenada (10) za šta je osuđen 15 godina, nije izdržao ni pola kazne, vratio se u Daruvar, gde uživa u pecanju šarana, lumpuje s ortacima i sluša Tompsona.

„Toga dana, oko 19.15 časova, u kuću Radosavljevića navratio je Jožica Mudri u uniformi vojnog policajca i u toku višečasovnog razgovora sa vlasnikom kuće, motivisan činjenicom da su Radosavljevići srpske nacionalnosti, izvadio pištolj iz futrole i iz neposredne blizine u njih ispalio 11 metaka pucajući im u glave. Pošto je Dejan i nakon pucnjave davao znakove života, Mudri mu je kuhinjskim nožem zadao još osam ubodnih rana po grudnom košu i stomaku. Zatim je tela mrtvih Radosavljevića posložio po podu trpezarije jedno do drugoga, te ih minirao plastičnim eksplozivom, što je prouzrokovalo njihovo komadanje i oštećenje cele kuće. A nakon toga čina iz kuće Radosavljevića ukrao jedan video rekorder i jedan daljinski upravljač i odneo ih na poklon svojoj devojci Tajani Biljan“, ovo je samo deo iz presude kojom je 1994. godine Mudri osuđen na 15 godina zatvora.

Međutim hrvatsko pravosuđe još tada pokušalo i uspelo da sakrije klasičan ratni zločin!

– Mada je ubica faktički naređenje pred svedocima u jednom lokalu dobio od svog komandira Miroslava Guberovića koji mu je za likvidaciju dao i automobil i još jednog pripadnika iz te jedinice, on nije osuđen za ratni zločin. Zbog toga su otac i sestra Radeta Radosavljevića tužili Hrvatsku. Otac u međuvremenu umire, a Županijski sud u Bjelovaru 2007. godine odbija tu žalbu uz obrazloženje da sestra Milica nema prava na naknadu zato što u vreme zločina nije živela sa žrtvama! – može li objašnjenje biti ironičnije – pita Savo Štrbac iz Veritasa i dodaje da su istovetan stav zatim zauzeli i Vrhovni i Ustavni sud Hrvatske.

– S obzirom da je izgubila sporove, sudovi su presudili da ona državi Hrvatskoj naknadi trošak parničnog postupka u iznosu od oko 25.000 evra. Na sličan način je prošla sa svojom tužbom i Jovankina majka, Pela Medaković koja je na kraju morala da plati oko 1.300 evra na ime sudskih troškova. Ubica je odavno izišao iz zatvora i danas živi u Daruvaru kao ugledan domaćin i „zaslužni učesnik Domovinskog rata“. I ne propušta priliku da se Milici prilikom susreta ne nasmeje u lice – ističe predsednik „Veritasa“.

Štrbac podseća da likvidacija ove porodice spada u red najmonstruoznijih koje su počinjene na teritoriji Hrvatske tokom poslednjeg rata.

– U decembru 1991. je u Zagrebu likvidirana tročlana porodica Zec, u januaru 1992. u Erveniku kod Knina, četvoročlana porodica Čengić, a mesec dana kasnije u Cerni kod Županje i porodica Olujić – podseća Štrbac.

U Daruvaru je Jožica Mudri dočekan od strane lokalne hrvatske zajednice kao heroj. Postao je “ugledan član društva”. Oženio se Danijelom i postao otac dva sina. Aktivan je na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter. Uživa u pecanju šarana, pravljenju riblje čorbe i pečenju jagnjića i prasića.

Neki Srbi prozivaju ga za ubistvo porodice Radosavljević na društvenim mrežama, kače linkove o tom zločinu, Jožica Mudri im ne odgovara.

zlocininadsrbima.org

Vezane viejsti:

Zločin nad porodicom Radosavljević 1992. u Daruvaru

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Pitanje da li je zaista bio sam ..Tako oni nađu jednog koji će sve da preuzme na sebe kao što je onaj u Karlovcu sam pobio njih 13 ,dvojicu zaklao ,u zatvoru im ne fali ni dlaka sa glave vrlo brzo iz njega izazđe ..plus je hrvatska platila oštetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: