fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Zločin nad porodicom Radosavljević 1992. u Daruvaru

Ubistvo porodice Radosavljević je monstruozni zločin koji su izvršili Jožica Mudri i njegovi saborci iz hrvatske vojske u Daruvaru 25. februara 1992. godine nad porodicom Radosavljevića: Rade (40), Jovanka (32), Dejan (14) i Nenad (10).

Daruvar

Nakon ubistva Radosavljevića Jožica Mudri je njihove leševe položio u trpezariju, a zatim aktivirao ranije postavljeni plastični eksploziv što je dovelo do velike materijalne štete, ali i oštećenja mrtvih Radosavljevića.

Optužnica za ovaj zločin je podignuta prvi put 26. marta 1992. godine u Vojnom državnom tužilaštvu Republike Hrvatske pod oznakom KT-86/92 i to samo protiv Jožice Mudrog, iako se osnovano sumnja da za ovakvo zlodelo mora biti više lica umešano. Nastavljeno je suđenje kasnije deset mjeseci, a prva presuda je doneta 7. januara 1994. godine na samo 13 godina zatvora, da bi Vrhovni sud Republike Hrvatske preinačio ovu presudu na 15 godina robije.

Ovaj zločin nad porodicom Radosavljević je po svojoj formi i karakteru sličan ubistvu porodice Zec u Zagrebu (7. decembra 1991), porodice Roknić u Karlovcu (5. oktobar 1991) i porodice Olujić iz Cerne (17. februara 1992).

Vezane vijesti:

Ubojstvo članova obitelji Radosavljević u Daruvaru (opt. Jožica Mudri)

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: