fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Ništa to „prebiranje“ ne može nauditi nevino stradalim Srbima u logorima smrti NDH

Kaže naš narod: Gori poturica od Turčina! Ništa to „prebiranje“ ne može nauditi nevino stradalim Srbima u logorima smrti NDH. Oni su Sveti pred Gospodom.

Ali, mi, današnji Srbi, teško ćemo postradati kukavički ćuteći pred zlom koje hoće sve da izobliči, da opravda koljače i njihovu bolesnu, potpuno demonizovanu svest.

Ipak, Bog je među uspavanim Srbima ostavio mali, ali dovoljan broj onih koji misle, veruju i ne boje se laži zapakovane u „prefinjene“ oblike i izrečene kroz usta raznih „autoriteta“.

Kada laži o Jasenovcu i drugim logorima iznose pokatoličeni Srbi – nažalost najuporniji zastupnici ustaške ideologije i zlodela – jasno je da se radi o teškom kompleksu i sprženoj savesti zbog odstupništva od svoje pravoslavne vere, a samim tim od Boga, i jasno je da njima nije jednostavno nositi težak greh zbog tolike nevino prolivene krvi, jer onda laž njima postaje skoro prirodna i verovatno neophodna da ne bi kolektivno poludeli.

Ali kada laž zastupaju oni koji treba da se najviše i najupornije bore protiv nje, a iz redova su srpskog naroda, srpskih institucija, iz SPC, onda se tek vidi dubina našeg pada, nemorala i služenja onima koji imaju zemaljsku moć, a ne Bogu Živome.

Koliko god je teško, nikada laž nije pobedila istinu, nikada Satana ne može da pobedi Boga.

Mi pravoslavni znamo da je Satana u večnosti poražen, mi čekamo Drugi dolazak Hristov i potpuno oslobođenje od zla, mi znamo da se mora trpeti i pretrpeti, „jer ko pretrpi do kraja spasiće se“.

Znali su to i naši pobijeni Sveti preci, mnogi od njih su bili neuki i nepismeni, ali su imali čvrstu veru da ne treba da prevjere, ta njihova vera nije naučena nego darovana od Boga.

Njihovim molitvama, našim trudom da se ne zaboravi njihovo stradanje i mi ćemo se spasavati.

A ovima učenima, koji su „prepametili“ neka dragi Bog bude milostiv i privede ih pokajanju da ne budu trajno uvršteni među one za koje naš narod mudro kaže „prodadoše veru za večeru“.

Sveti Jasenovački, Jadovnički, Paški, Prebilovački, Livanjski, Glamočki, Drakulićki, Kragujevački, Kraljevački, Beogradski, Kosovsko-Metohijski i svi drugi Mučenici iz roda Srpskoga, molite Boga za nas da potpuno ne otpadnemo, nego da nas Tvorac prepozna kao svoje i da nam učini milost da se sa Svima Svetima radujemo u Večnosti.


Napomena redakcije portala:

Ovo pismo, poslano od prijatelja i dobrotvora udruženja Jadovno 1941. dobili smo na Praznik Svetih Srpskih Novomučenika Jasenovačkih, 13. septembra 2018. godine.


Vezane vijesti:

Miloš Ković: Izbeći nedostojne rasprave o broju žrtava u …
Miloš Ković: Budućnost pripada onima koji se ne predaju …
Miloš Ković: Zašto su nam ubijali decu na Jadovnu, Pagu, u …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: