fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Miloš Ković: Zašto su nam ubijali decu na Jadovnu, Pagu, u Starom Brodu, Jasenovcu?

Profesor Miloš Ković rekao je da su Srbi u 20. veku preživeli tri genocida, među kojima je najveći Jasenovac koji nije bio jedino stratište.
Miloš Ković; FOTO: Jadovno 1941.

On je istakao da je film „Dara iz Jasenovca“ tek „vrh ledenog brega“, ali da je važno da je o zločinima nad srpskim narodom počemo da se priča,a naročito da se prave filmovi.
On je u intervju „Glasu javnosti“ ocenio da bi trebalo nastaviti sa snimanjem filmova i iznošenjem istine o genocidu nad jednim zavetnim narodom.

Izvor: GLAS JAVNOSTI

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

3 Responses

  1. Garavica, Pag, Jasenovac, Jadovno,Drakulic, Popovo Polje, Prebilovci, Bihacka Kula, Susnjara, Jajce, Gospic, Kupres, Karlobag to su deo stratista gde su ubijani Srbi

  2. Pre oko tridesetak godina pročitao sam jednu omanju knjigu, celokupan boravak jednog židova koji se spasio iz Jasenovca,a da više nigdje i nikada nisam mogao pronaći tu knjigu, naprosto je nestala. Taj čovek je opisao zbivanja u Jasenovcu u trajanju od 44 mjeseca svoga boravka kao robijaša u Jasenovcu gdje je vidio čudo neviđeno, šta se radilo sa zarobljenim i dovedeni osobama u Jasenovac a posebno se osvrnuo o stradanju , mučenju i ubijanju nedužne dječice. NDH kontingent je učinio čudo i veliko zlo našem narodu, na žalost samo zato da istrijebe srbski narod, što im ipak u cijelosti nije uspjelo, a valjda smo se i mi malo naučili pameti da nam se zlo više nkada na takav način ne ponovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: