Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Nikola Žutić: Nepojmljivo i vanrazumsko antisrpstvo dijela američkih Jevreja dostiže monstruozne razmjere

Datum objave: subota, 13 februara, 2021
Objavljeno u Kompleks Jadovno
Veličina slova: A- A+

O Pokolju kao terminu za srpsko stradalništvo više se ne smije progovoriti. Logor Gospić – Jadovno – Pag se uopšte ne pominje.

Doc. dr Nikola Žutić, istoričar; FOTO: Presscentar.rs

Antisrpstvo dijela američkih Jevreja dostiže monstruozne razmjere, ono je upravo nepojmljivo, vanrazumsko…

Sklanjanje filma o Jasenovcu otkriva daljnju podlu strategiju neoliberala da Srbi i dalje moraju biti remetilački činilac u svjetskim razmjerima, sa genocidnom odgovornošću pred zapadnim “slobodnim svijetom”.

Forsiranje pojma holokausta kao jedinog termina za genocid otkriva nam plan da se Jevreji u još većoj mjeri prikazuju kao jedine žrtve logorskih sistema u Jugoslaviji, na uštrb istine o masovnom srpskom stradanju.

Povodom odbijanja filma u antisrpskim medijima američkim, Jasenovac se predstavlja kao logor za Jevreje uz neznatan broj Srba i Cigana.

Umjesto zalaganja za otkrivanje zajedničke nesreće, koje ipak sprovodi veći dio beogradskih Jevreja, tendencije iz Zagreba, koje podržavaju pojedini srpski instituti i muzeji, istoričari i mediji, idu za cementiranjem “konačne” brojke stradalnika u Jasenovcu na broj od 80.000 do 100.000, uz obavezno korištenje termina holokaust (koji označava jevrejsko stradalništvo).

Ivo Golštajn, sin objektivnog istraživača Slavka, priklonio se na žalost ovim novim antisrpskim tendencijama.

O Pokolju kao terminu za srpsko stradalništvo više se ne smije progovoriti.

Srpski školarci se uporno napajaju lažima kojima vrve udžbenici istorije. Dovoljno je navesti kao primjer udžbenik za osmi razred u kojem je Jasenovcu posvećena trećina stranice.

Autori prema ovim novijim neoliberalnim “uputama” o razmjerima genocida (i nacionalnosti stradalnika) ističu brojku od 100.000 ubijenih, od toga 30.000 Jevreja, zatim Roma (ne navodi se broj), zatim Hrvata, “pa i Srba” (za Srbe je vjerovatno preostala cifra od desetak hiljada ubijenih.

Logor Gospić – Jadovno – Pag se uopšte ne pominje.

Ne treba zaboraviti da je Jevreja u KJ bilo ukupno oko 60.000 (!)


Od istog autora:

Nikola Žutić: Termin Pokolj u potpunosti oslikava …

Nikola Žutić: Koncentracioni logor Gospić, april – avgust …

Nikola Žutić: LIČKI RIMOKATOLIČKI INSPIRATORI I …

Nikola Žutić: Antisrpski falsifikati u udžbenicima istorije …

Nikola Žutić: Krištin velikohrvatski klerikalno …

Nikola Žutić: Hrvatski biskupi ekstremniji od Vatikana …

Nikola Žutić: Kroatizacija Bačke i Srema | Jadovno 1941.

Dr Nikola Žutić: Četnički liberalizam i antinacizam u …

Nikola Žutić: ROMAN CATHOLIC INSTIGATORS AND …

Nikola Žutić, BLOODY SUMMER IN LIKA OF 1941 – ROMAN …

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Jedan odgovor na „Nikola Žutić: Nepojmljivo i vanrazumsko antisrpstvo dijela američkih Jevreja dostiže monstruozne razmjere“

Suverena kaže:

Moramo izneti Istinu na svetlo dana! Svi, baš svi u svetu moraju znati šta se desilo kod nas! A lako je naći dokumenta. Hitler je jasno svugde ostavio tragove da mu je cilj bio ”Endlösung”: ubijanje svih Slovena!Dakle, DIJASPORO, KOJA GOVORIŠ RAZNE JEZIKE PO SVETU – ZAVRNI RUKAVE i piši, piši na svim mrežama, po svim jezicima… BUDI NAŠA DIPLOMATIJA, NAŠA ODBRANA jer Internet jeste ratno oružje!
Vojno polje: medija; naše oružje: Istina i Pravda; najubitačniji metak: POGLED PRAVEDNIKA na njihove kriminalce, institucije koje moraju da se ruše…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top