fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Nikola Žutić: Nepojmljivo i vanrazumsko antisrpstvo dijela američkih Jevreja dostiže monstruozne razmjere

O Pokolju kao terminu za srpsko stradalništvo više se ne smije progovoriti. Logor Gospić – Jadovno – Pag se uopšte ne pominje.

Doc. dr Nikola Žutić, istoričar; FOTO: Presscentar.rs

Antisrpstvo dijela američkih Jevreja dostiže monstruozne razmjere, ono je upravo nepojmljivo, vanrazumsko…

Sklanjanje filma o Jasenovcu otkriva daljnju podlu strategiju neoliberala da Srbi i dalje moraju biti remetilački činilac u svjetskim razmjerima, sa genocidnom odgovornošću pred zapadnim „slobodnim svijetom“.

Forsiranje pojma holokausta kao jedinog termina za genocid otkriva nam plan da se Jevreji u još većoj mjeri prikazuju kao jedine žrtve logorskih sistema u Jugoslaviji, na uštrb istine o masovnom srpskom stradanju.

Povodom odbijanja filma u antisrpskim medijima američkim, Jasenovac se predstavlja kao logor za Jevreje uz neznatan broj Srba i Cigana.

Umjesto zalaganja za otkrivanje zajedničke nesreće, koje ipak sprovodi veći dio beogradskih Jevreja, tendencije iz Zagreba, koje podržavaju pojedini srpski instituti i muzeji, istoričari i mediji, idu za cementiranjem „konačne“ brojke stradalnika u Jasenovcu na broj od 80.000 do 100.000, uz obavezno korištenje termina holokaust (koji označava jevrejsko stradalništvo).

Ivo Golštajn, sin objektivnog istraživača Slavka, priklonio se na žalost ovim novim antisrpskim tendencijama.

O Pokolju kao terminu za srpsko stradalništvo više se ne smije progovoriti.

Srpski školarci se uporno napajaju lažima kojima vrve udžbenici istorije. Dovoljno je navesti kao primjer udžbenik za osmi razred u kojem je Jasenovcu posvećena trećina stranice.

Autori prema ovim novijim neoliberalnim „uputama“ o razmjerima genocida (i nacionalnosti stradalnika) ističu brojku od 100.000 ubijenih, od toga 30.000 Jevreja, zatim Roma (ne navodi se broj), zatim Hrvata, „pa i Srba“ (za Srbe je vjerovatno preostala cifra od desetak hiljada ubijenih.

Logor Gospić – Jadovno – Pag se uopšte ne pominje.

Ne treba zaboraviti da je Jevreja u KJ bilo ukupno oko 60.000 (!)


Od istog autora:

Nikola Žutić: Termin Pokolj u potpunosti oslikava …

Nikola Žutić: Koncentracioni logor Gospić, april – avgust …

Nikola Žutić: LIČKI RIMOKATOLIČKI INSPIRATORI I …

Nikola Žutić: Antisrpski falsifikati u udžbenicima istorije …

Nikola Žutić: Krištin velikohrvatski klerikalno …

Nikola Žutić: Hrvatski biskupi ekstremniji od Vatikana …

Nikola Žutić: Kroatizacija Bačke i Srema | Jadovno 1941.

Dr Nikola Žutić: Četnički liberalizam i antinacizam u …

Nikola Žutić: ROMAN CATHOLIC INSTIGATORS AND …

Nikola Žutić, BLOODY SUMMER IN LIKA OF 1941 – ROMAN …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Moramo izneti Istinu na svetlo dana! Svi, baš svi u svetu moraju znati šta se desilo kod nas! A lako je naći dokumenta. Hitler je jasno svugde ostavio tragove da mu je cilj bio “Endlösung“: ubijanje svih Slovena!Dakle, DIJASPORO, KOJA GOVORIŠ RAZNE JEZIKE PO SVETU – ZAVRNI RUKAVE i piši, piši na svim mrežama, po svim jezicima… BUDI NAŠA DIPLOMATIJA, NAŠA ODBRANA jer Internet jeste ratno oružje!
    Vojno polje: medija; naše oružje: Istina i Pravda; najubitačniji metak: POGLED PRAVEDNIKA na njihove kriminalce, institucije koje moraju da se ruše…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: