fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

NAJAVA: Promocija knjige „Narodna nošnja Srba Livanjskog polja“ u Surčinu

Promocija knjige u Surčinu, biće održana u subotu, 4. novembra t.g, u prostorijama KUD „Dušan Vukasović Diogen“, Vojvođanska 84, sa početkom u 18. časova.
Gordana Dostanić, autor knjige; FOTO: volimzrenjanin.com

U izdanju Udruženja OML iz štampe je izašla knjiga Narodna nošnja Srba Livanjskog polja, koju je priredila Gordana Dostanić kao svojevrsnu kompilaciju ranije objavljenih radova i tekstova raznih autora.

U knjizi je obrađeno formiranje narodne nošnje, nazivi i opis njenih pojedinačnih delova, način izrade, sličnosti i razlike sa nošnjom susednih područja, opis gradske i seoske nošnje Srba ikavaca i ijekavaca, ukrašavanje i nakit. Autorskim tekstom Jasna Vujičić je predstavila svoj lični pristup čuvanju tradicije izrade nošnje.

Pored bogatih ilustracija knjiga sadrži i popis livanjske nošnje u zbirkama Etnografskog muzeja Beograd i Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, Sarajevo.

Recenzent knjige je dr Tatjana Mikulić, muzejski savetnik Etnografskog muzeja Beograd, a značajan doprinos stručnim savetima dao je etnolog Ivan Terzić.

Naslovna strana knjige

Ovom prilikom zahvaljujemo je svima koji su na bilo koji način doprineli izdanju knjige.

Knjiga, po ceni od 2000,00 RSD može se kupiti u prostorijama Udruženja OML, u Surčinu, Milana Rakića 14.

Za isporuku poštom, uplatu izvršiti na račun Udruženja OML broj 160-380800-45, sa pozivom na broj 09102022 u svrhu donacija-nošnje.

Troškove naručioc plaća kuriru prilikom preuzimanja knjige. Za isporuku poštom potrebno je dogovoriti isporuku knjige sa Nikolom Petrovićem telefonom (+381(0)64 615 5073) ili e-mailom (bonip.bg@gmail.com).

Izvor: UDRUŽENjE OGNjENA MARIJA LIVANjSKA


Od istog autora:

O knjizi „Narodna nošnja Srba Livanjskog polja u 19. i 20. vijeku“

Gordana Dostanić: Pag – njihovim senima

Gordana Dostanić: Stepinac je briga Vatikana, a naša širenje istine o NDH

VELEBIT – SRPSKO SVETILIŠTE

Srpski Velebit

Za pomen žrtvama ili Ognjena Marija 1941. godine


Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: