fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

НАЈАВА: Промоција књиге „Народна ношња Срба Ливањског поља“ у Ливну

Промоција књиге у Ливну, биће одржана у недељу 30. јула 2023. године у 12 часова у просторијама Гимназије Ливно, Краљице Катарине 16.
Гордана Достанић, аутор књиге; ФОТО: volimzrenjanin.com

У издању Удружења ОМЛ из штампе је изашла књига Народна ношња Срба Ливањског поља, коју је приредила Гордана Достанић као својеврсну компилацију раније објављених радова и текстова разних аутора.

У књизи је обрађено формирање народне ношње, називи и опис њених појединачних делова, начин израде, сличности и разлике са ношњом суседних подручја, опис градске и сеоске ношње Срба икаваца и ијекаваца, украшавање и накит. Ауторским текстом Јасна Вујичић је представила свој лични приступ чувању традиције израде ношње.

Поред богатих илустрација књига садржи и попис ливањске ношње у збиркама Етнографског музеја Београд и Земаљског музеја Босне и Херцеговине, Сарајево.

Рецензент књиге је др Татјана Микулић, музејски саветник Етнографског музеја Београд, а значајан допринос стручним саветима дао је етнолог Иван Терзић.

Насловна страна књиге

Овом приликом захваљујемо је свима који су на било који начин допринели издању књиге.

Књига, по цени од 2000,00 РСД може се купити у просторијама Удружења ОМЛ, у Сурчину, Милана Ракића 14.

За испоруку поштом, уплату извршити на рачун Удружења ОМЛ број 160-380800-45, са позивом на број 09102022 у сврху донација-ношње.

Трошкове наручиоц плаћа куриру приликом преузимања књиге. За испоруку поштом потребно је договорити испоруку књиге са Николом Петровићем телефоном (+381(0)64 615 5073) или e-mailom (bonip.bg@gmail.com).

Извор: УДРУЖЕЊЕ ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА


Од истог аутора:

O књизи „Народна ношња Срба Ливањског поља у 19. и 20. вијеку“

Гордана Достанић: Паг – њиховим сенима

Гордана Достанић: Степинац је брига Ватикана, а наша ширење истине о НДХ

ВЕЛЕБИТ – СРПСКО СВЕТИЛИШТЕ

Српски Велебит

За помен жртвама или Огњена Марија 1941. године


Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: