fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija

Jadovno parastos 2011

Pod otvorenim nebom nad Šaranovom jamom, u nedelju 26. juna 2011., Episkop Gerasim uz sasluženje sveštenstva i monaštva Episkopije gornjokarlovačke u Jadovnu služio je svetu arhijerejsku Liturgiju, a potom i parastos svim ubijenim pravoslavnim srbima u jamama Jadovna i na drugim stratištima u Hrvatskoj.

Svetoj Liturgiji je prisutstvovao veliki broj vernika iz svih krajeva Hrvatske, Srbije, Republike Srpske i šire, koji su došli da odaju počast i da se pomole za duše nevino ubijenih. Mnogi, koji su danas posetili logor Jadovno u istom tom logoru izgubili su nekoga svoga srodnika, među takvima je i predsednik republike Srbije Boris Tadić, koji je s majkom danas posetio najveće stratište Srba u Lici Šaranovu jamu u logoru Jadovno.

Da podsetimo, u kompleksu jama ustaškog logora Jadovno na Velebitu kao i logoru Slana na ostrvu Pagu ubijeno je više od 40 000 Srba i Jevreja. Ove godine je 70 godišnjica od postanka i masakra nad nedužnim stanovništvom u logoru Jadovno, ubijeni su samo zato što su druge vere i druge nacije. Jevreji su ubijani u Hrvatskoj zato što je takva bila politika trećeg rajha kome je i Hrvatska pripadala, a Srbi su ubijani zato što nisu Hrvati i što je takva politika ondašnje Hrvatske i čitavoga društva te kvislinške tvorevine.

26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija

Izvor: SVEŠTENA EPISKOPIJA GORNjOKARLOVAČKA

 

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: