Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Mислав Хорват из Загреба: Сви моји (српски) преци…

Мислав Хорват jе политички коментатор и сарадник портала Србин.инфо из Загреба.
Мислав Хорват jе политички коментатор и сарадник портала Србин.инфо из Загреба.

Истражуjући пориjекло своjе породице открио сам да jе наша прапостоjбина Македониjа (Стара Србиjа), да су се као српско племство jуначко борили у Косовскоj битци, након ње преко Црне Горе дошли у Далмациjу, Херцеговину, Босну и Лику.

Један дио њих jе тек у 18. виjеку прешао на католичку вjеру.

А од 20. виjека су по дифолту постали Хрвати.

И како мени онда неко може забранити да будем Србин, кад су сви моjи преци до 20. виjека Срби били?

Зар зато што се неки моj предак сломио са инквизиторским ватиканским ножем под грлом и прешао на католичанство да спаси своjу породицу, жену, дjецу, зар да jа не будем Србин?

Ево, jа се нисам сломио, исправљан његову грешку!

Сви моjи преци коjе често сањам били су СРБИ и jа им се клањам!

Извор: Србин.инфо  – Мислав Хорват

 

Везане виjести:

Одбрана СПЦ од Ватикана: Зашто jе сваком времену потребан …

Под туђим крстом: Ватикан крсти крштене (1) – Jadovno 1941.

Покушаj систематског униjаћења православних житеља …

БОРБА ПРОТИВ УНИЈАЋЕЊА – Jadovno 1941.

 

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

2 Responses

  1. Horvati nikad nisu bili ništa drugo nego ono što im kaže i prezime, a to znači da ti je bar jedan predak bio Hrvat, i to upravo onaj čije prezime i nosiš i po kojemu si postao katolik po defaultu. Sudjelovanje Hrvata pa tako i nekog Horvata u bitci na kosovu je naravno moguće, iako je malo vjerojatno. Moguće stoga što su u bitci sudjelovale i bosanske čete, kao i čete srpskih vazala kralja Tvrtka. Malo je vjerojatno, zato što su Horvati bili uglavnom kmetovi. Iznimka su Horvati (Horvath) koji su bili plemićka obitelj, a plemstvo su dobili braća Stjepan i Ivan od Ferdinanda III. (1637.-1657.) 3. rujna 1653. godine dakle 264 g. nakon bitke. Ti se naravno možeš osjećati kako hoćeš i biti što poželiš no ono što navodiš je zapravo bedastoća.

    1. Хрвата за вријеме Стефана Твртка у Босни није ни било.Хрвати у то вријеме нису ни имали своју земљу,већ су били у Угарској,након што су пали у 12. вијеку.Хрватска обухватала мали простор Загорје и Мађимурје.Твртко је носио титулу Стефан као и сви српски валдари,мајка му је била из Немањића,а крунисао се у Милешеви на гробу Светог Саве и постао краљ Срба,Босне,захумља и западних страна.Значи краљ Срба,само један народ наводи,а остало су географске области.Тако да никакви Хрвати нису били у Косовоској бици,ни Тврткови српски вазали већ Тврткови српски витезови као нпр Вукчићи Косаче.Тек негдје пред крај 20. вијеку Аустроуграска у БиХ од Срба католика прави Хрвате.Али окупациони надзорник Бењамин Калај је и сам написао да у Босни живе ускључиво Срби,православци,католици и мухамеданци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: