Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mislav Horvat iz Zagreba: Svi moji (srpski) preci…

Mislav Horvat je politički komentator i saradnik portala Srbin.info iz Zagreba.
Mislav Horvat je politički komentator i saradnik portala Srbin.info iz Zagreba.

Istražujući porijeklo svoje porodice otkrio sam da je naša prapostojbina Makedonija (Stara Srbija), da su se kao srpsko plemstvo junačko borili u Kosovskoj bitci, nakon nje preko Crne Gore došli u Dalmaciju, Hercegovinu, Bosnu i Liku.

Jedan dio njih je tek u 18. vijeku prešao na katoličku vjeru.

A od 20. vijeka su po difoltu postali Hrvati.

I kako meni onda neko može zabraniti da budem Srbin, kad su svi moji preci do 20. vijeka Srbi bili?

Zar zato što se neki moj predak slomio sa inkvizitorskim vatikanskim nožem pod grlom i prešao na katoličanstvo da spasi svoju porodicu, ženu, djecu, zar da ja ne budem Srbin?

Evo, ja se nisam slomio, ispravljan njegovu grešku!

Svi moji preci koje često sanjam bili su SRBI i ja im se klanjam!

Izvor: Srbin.info  – Mislav Horvat

 

Vezane vijesti:

Odbrana SPC od Vatikana: Zašto je svakom vremenu potreban …

Pod tuđim krstom: Vatikan krsti krštene (1) – Jadovno 1941.

Pokušaj sistematskog unijaćenja pravoslavnih žitelja …

BORBA PROTIV UNIJAĆENjA – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

2 Responses

  1. Horvati nikad nisu bili ništa drugo nego ono što im kaže i prezime, a to znači da ti je bar jedan predak bio Hrvat, i to upravo onaj čije prezime i nosiš i po kojemu si postao katolik po defaultu. Sudjelovanje Hrvata pa tako i nekog Horvata u bitci na kosovu je naravno moguće, iako je malo vjerojatno. Moguće stoga što su u bitci sudjelovale i bosanske čete, kao i čete srpskih vazala kralja Tvrtka. Malo je vjerojatno, zato što su Horvati bili uglavnom kmetovi. Iznimka su Horvati (Horvath) koji su bili plemićka obitelj, a plemstvo su dobili braća Stjepan i Ivan od Ferdinanda III. (1637.-1657.) 3. rujna 1653. godine dakle 264 g. nakon bitke. Ti se naravno možeš osjećati kako hoćeš i biti što poželiš no ono što navodiš je zapravo bedastoća.

    1. Hrvata za vrijeme Stefana Tvrtka u Bosni nije ni bilo.Hrvati u to vrijeme nisu ni imali svoju zemlju,već su bili u Ugarskoj,nakon što su pali u 12. vijeku.Hrvatska obuhvatala mali prostor Zagorje i Mađimurje.Tvrtko je nosio titulu Stefan kao i svi srpski valdari,majka mu je bila iz Nemanjića,a krunisao se u Mileševi na grobu Svetog Save i postao kralj Srba,Bosne,zahumlja i zapadnih strana.Znači kralj Srba,samo jedan narod navodi,a ostalo su geografske oblasti.Tako da nikakvi Hrvati nisu bili u Kosovoskoj bici,ni Tvrtkovi srpski vazali već Tvrtkovi srpski vitezovi kao npr Vukčići Kosače.Tek negdje pred kraj 20. vijeku Austrougraska u BiH od Srba katolika pravi Hrvate.Ali okupacioni nadzornik Benjamin Kalaj je i sam napisao da u Bosni žive usključivo Srbi,pravoslavci,katolici i muhamedanci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: