fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Кукасти крст у Јеврејској улици: Нацистички симбол освануо на фасади зграде на Дорћолу

Нацистички симбол кукасти крст поново је освануо на фасади стамбене зграде у Јеврејској улици на Дорћолу, недалеко од табле са називом улице

Графит на Дорћолу, Фото Драган Миловановић
Графит на Дорћолу,
Фото Драган Миловановић

Нацистички симбол кукасти крст поново је освануо на фасади стамбене зграде у Јеврејској улици на Дорћолу, недалеко од табле са називом улице. После три месеца од последњег чина вандала, осим „свастике“, табла са именом на углу Солунске и Јеврејске улице је непрепознатљива.

На месту где је донедавно улично обележје красио цветић, сада је симбол великог страдања током Другог светског рата. Назив Јеврејска улица потпуно је уништен, а да је ово хулиганство превршило сваку меру, сведочи и једна од жврљотина на којој пише „расизам убија“.

Према речима станара овог дела Дорћола, вандалима највероватније сметају називи улица на латиници. Поред имена Јеврејске улице, оскрнављене су табле и у Браће Барух, а ништа боље није ни у Високог Стевана.

Пре само три месеца табла у Јеврејској улици доживела је сличну судбину. Вандали су тада на другој згради, такође, нажврљали кукасти крст и то преко саме табле са називом. Улични знак очишћен је крајем септембра.

Аутор: М. Љ. П.

Извор: НОВОСТИ

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

One Response

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: