fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Komšić u Švedskoj ponižava Rome, da bi satanizovao Srbe

Muslimanski članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović na večeri koju je organizovao Stefan Lofven, premijer Švedske za zemlje učesnice Međunarodnog foruma o Holokaustu koji se održava sutra u Malmeu, naglašeno je porekao genocid nad Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.
Željko Komšić; FOTO: Snimak ekrana

Pošto je glavna namjera da se ubistva ratnih zarobljenika 1995. godine u Srebrenici nikako ne stave u ravan sa Pokoljem, odnosno zločinom genocida nad Srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu, Željko Komšić to naziva „zločinima“. I to kako slijedi (citiramo):

„Podsjetio je da je genocid počinjen nad Jevrejima, tokom postojanja kvisilnške Nezavisne Države Hrvatske, kao i zločini počinjeni nad Srbima i Romima, ali i brojnim političkim protivnicima tog režima, ostavio nesagledive posljedice i pokazao koliko ljudski um može biti opasan i zao.“

Romi, koji su gotovo potpuno istrebljeni sa područja Nezavisne Države Hrvatske, što je činjenica koju ne spori ni aktuelni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović. No, Milanović i Komšić imaju, ako ništa, jednu zajedničku politiku: Izjavljuju da se Jevrejima desio genocid, ali Srbima ne!

Jad Vašem; FOTO: Snimak ekrana

Potpuno se sada razotkriva uopšte porijeklo ideje da se dešavanja iz juna 1995. godine u Srebrenici nazivaju genocidom. Cilj je narod koji je pretrpio istinski genocid optužiti da je genocidan, a onda, kao u slučaju Željka Komšića, trvditi da se u Drugom svjetskom ratu Pokolj zapravo nije ni desio. Da je genocid nad Srbima bio svega „zločin“.

Dehumanizacija Srpskog naroda je prvi korak u uskraćivanju osnovnih kolektivnih i individualnih prava garantovanih Poveljom UN, kao što se čini u Hrvatskoj i Efbihu, a zatim se prelazi na fizičko istrebljenje. Zato se na ove bolesne izjave i otvorenu rehabilitaciju ustaštva ne smije ostati nijem.

Ukoliko Romske organizacije i razni drugi „nevladin sektor“ preobimno nakoćen po Dejtonskoj tvorevini ne bude ujutru i za vrijeme konferencije u Švedskoj Željka Komšića osudio i pozvao na izvinjenje Romima, biće svima još jasnije zašto je Valentin Incko pokušao da nametne verbalni delikt protiv odluka Haškog tribunala Srbima.

Ostatak revizionističkog neoustaškog saopštenja Željka Komšića: Antisemitizam nije u redu, antisrbizam je poželjan

Tom prilikom predsjedavajući Komšić je izjavio da je Holokaust kao jedinstven i sistemski planiran zločin protiv jednog naroda – Jevreja, ostavio trajne posljedice na društvo u kojem živimo.

Podsjetio je da je genocid počinjen nad Jevrejima, tokom postojanja kvisilnške Nezavisne Države Hrvatske, kao i zločini počinjeni nad Srbima i Romima, ali i brojnim političkim protivnicima tog režima, ostavio nesagledive posljedice i pokazao koliko ljudski um može biti opasan i zao.

Predsjedavajući Komšić istakao je da je to stvorilo obavezu da se borimo protiv svih oblika ideologija koje počinju na mržnji, segregaciji i netoleranciji.

  • „Nažalost, i novija historija pamti stradanja i zločine koji su se desili u Bosni i Hercegovini tokom devedesetih. Genocid počinjen u srcu Evrope, u Srebrenici, koji je odnio veliki broj žrtava, još jednom je pokazao da velike zločinačke ideologije nisu prošlost, već i sadašnjost“, naglasio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

-“ Međunarodni forum posvećen sjećanju na Holokaust i borbi protiv antisemitizma prilika je da kao lideri zemalja iz kojih dolazimo razmjenimo iskustva i pošaljemo jasne poruke. Nažalost, fašizam i antisemitizam jačaju svugdje u svijetu i potrebno je blagovremeno djelovati kako bismo zajedničkim snagama spriječili njihovo širenje“ – poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Izvor: FRONTAL

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: