fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Ko to bježi od Genocida u Jasenovcu?

Dakle, pitanje za Vladu Crne Gore, s obzirom na „ažurnost“ oko ostalih „rezolucija“, kad će rezolucija o Genocidu u Jasenovcu?
Jasenovac; FOTO: Jadovno 1941.

„Juče je premijer Spajić pomenuo Jasenovac, nisam ga pomenuo ja, niti sam imao namjeru da preko jasenovačkih žrtava izjednačavam, vagam srebreničke žrtve niti da upoređujem, a niti je uporedivo ono što se desilo u Jasenovcu i ono što se desilo u Srebrenici. I zato sam pozvao premijera Spajića, ako stvarno želi da doprinese pomirenju, i ako stvarno želi da skine stigmu sa srpskog naroda koja nam se crta i koja nam se pečatira prethodnih godina, eto mu prilika, a sam ju je predložio“, kazao je tokom tribine u Srpskoj kući Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije i poslanik Za budućnost Crne Gore u Skupštini.

Podsjetimo, tokom premijerskog sata, premijer Milojko Spajić je kazao da će inicirati rezoluciju o Genocidu u Jasenovcu, u čijim je logorima i stratištima ubijeno najmanje 700 000 Srba, Jevreja i Roma.

Ipak, na sinoć održanoj sjednici Vlade, kako saznajemo, nije bilo ni slova o ovoj inicijativi, koju je prvi predložio Spajić, a potom Knežević apostrofirao i zahtjeva da premijer postupi po svojoj riječi, odnosno da se u parlamentu Crne Gore, usvoji Rezolucija o Genocidu u Jasenovcu.

Zašto se na sinoćnjoj sjednici nije govorilo o ovoj Rezoluciji?

Dakle, da budemo potpuno jasni, nema izjednačavanja žrtava u Jasenovcu i Srebrenici, jer su to neuporedivi istorijski događaji, oni upravo treba da posluže za razjašnjenje, gdje se dogodio genocid.

Postavlja se takođe pitanje, ko bježi od Rezolucije o Genocidu u Jasenovcu.

„Jasenovac je najveći podzemni grad srpskog naroda“, kazao je Knežević, i kako je naveo, „evo sad sa ove tribine, želim da mu pošaljem poruku, da smo spremni da mu pomognemo da je napiše, ali da je on predloži i bude izglasana. Da ne bude da smo juče, bježeći od Srebrenice ustvari se udaljili od Jasenovca“. 

„Poštujem svaku žrtvu, ali ako neko misli, da će prevrtati srpske kosti po Jasenovcu i po drugim stratištima srpskog naroda, zato da bi opstala Vlada, i da bi nastavili ovim zapadnjačkim vrijednostima o kojima je Spajić govorio, neće imati podršku Milana Kneževića.

Dakle, pitanje za Vladu Crne Gore, s obzirom na „ažurnost“ oko ostalih „rezolucija“, kad će rezolucija o Genocidu u Jasenovcu?

Izvor: IN4S

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: