Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Jubilej Kadinjače organizuju – računovođe

Umesto Narodnom muzeju iz Uđica, organizacija obeležavanja 75. godišnjeice bitke na Kadinjači ove godine poverena je privatnoj agenciji „Gelsik”, koja je između ostalog registrovana i za bankarstvo i računovodstvene usluge

Kadinjača
Kadinjača

ORGANIZACIJA obeležavanja 75. godišnjice bitke na Kadinjači prvi put je ove godine poverena privatnoj ageciji „Gelsik“, a ne Narodnom muzeju iz Užica. Ministarstvo za rad je ovaj posao na konkursu dodelilo firmi registrovanoj između ostalog i za bankarstvo i računovodstvene usluge.

Kako kaže Nikola Gogić, direktor Narodnog muzeja, niko im nije pojasnio kriterijume po kojima je odluka doneta, s obzirom na to da su oni dali najnižu ponudu.

U Ministarstvu rada odgovaraju da oni godišnje organizuju 24 državne ceremonije i da se prijavljuju firme koje se bave organizacijom ceremonija.

– „Gelsik“ je registrovan pod šifrom koja mu dozvoljava da se bavi i ovim poslom – kažu nadležni. – Konkurs je zaključen i niko se nije žalio ni u zakonskom roku predviđenom za to, a ni posle.

Ministarstvo je za organizaciju jubileja opredelilo 660.000, a Narodni muzej je konkurisao sa najnižom ponudom od 634.000 dinara. Na nadmetanje je stigla 81 ponuda.

Autor: N. J. – J. Ž. S.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Kadinjača- hrabrost uplašene Evrope

Da spomenici postanu svetionici

ZABORAVLjENI POKOLj U PANČEVU: Nacisti su izdvojili 36 ljudi, a onda…

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: