fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvatski mediji pišu o masakru na Vozući

Mediji u Hrvatskoj pišu o užasnim zločinima odreda „El Mudžahid“ nad Srbima sa Vozuće i o amnestiranju generala Sakiba Mahmuljina od odgovornosti, mada je bio komandant Trećeg korupusa u okviru kog je djelovala ova islamistička jedinica.Mzdžahedini su brutalo likvidirali pedesetak srpskih zarobljenika i odsijecali im glave – navodi „Slobodna Dalmacija.“ 

Izetbegović i Mahmuljin sa mudžahedinima Foto: RTRS
Izetbegović i Mahmuljin sa
mudžahedinima Foto: RTRS

Hrtvatski mediji navode i snimke koje posjeduje Radio-televizija Republike Srpske na kojima muslimanski lider Alija Izetbegović postrojava korpus i pozdravlja mudžahedine na arapskom jeziku.

Mahmuljin se pred kameroma „pohvalio“ da je među jedinicama njegovog korpusa i odred „El mudžahid“.

„To su Prvi manevarski bataljon iz Zenice, 372. oslobodilačka brigada iz Tešnja, Sedma muslimanska, Specijalni diverzantski odred, kompletna 329. koja je bila ovdje, Treći manevarski i odred `El mudžahid`”, rekao je Mahmuljin Izetbegoviću.

Niko od muslimanskog vrha nije reagovao kada su pismeno obavješteni da su mudžahedini od vojne policije oteli 60 srpskih zarobljenika.

Prije dvije godine Mahmuljin je uhapšen pod optužnom za ratne zločine, ali je na slobodu pušten već idućeg dana, jer je sud BiH odbio prijedlog Tužilaštva da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

On je osumnjičen za zločine počinjene od jula do oktobra 1995. godine za vrijeme izvođenja ofazivnih borbenih dejstava 3. korpusa na širem području Vozuće, u kojima je sudjelovo i odred „El Mudžahid“.

Tokom višemjesečnih napora muslimanskih jedinica da zauzmu Vozuću, mudžahedini, pristigli iz arapskih i drugih islamskih zemalja, okupljeni pod zastavom na kojoj je pisalo „Naš put je džihad“, brutalno su likvidirali i pogubili pedesetak srpskih vojnika, odsijecajući im glave sjekirama i sabljama.

Ritualni masakri snimljeni su, a videokasete su distribuisane „donatorima“ u islamskim zemljama, piše „Slobodna Dalmacija“.

Hrvatski mediji su se, nakon haške presude čelnicima Herceg-Bosne, raspisali o zločinima jedinica pod kontrolom tadašnjih sarajevskih vlasti nad Hrvatima i Srbima.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Mahmuljin znao da su mudžahedini zarobljavali i mučili Srbe! (VIDEO)

ZLOČIN U VOZUĆI: Mahmuljin je jedan od devetnaest …

Suđenje Mahmuljinu: Fanatizam pripadnika jedinice „El …

Zaštićeni svedok: Mučeni Srbi molili za smrt | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: