fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mahmuljin znao da su mudžahedini zarobljavali i mučili Srbe! (VIDEO)

Televizija Republike Srpske u posjedu je neobjavljenog snimak na kojem komandant Trećeg korpusa tzv. Armije RBiH Sakib Mahmuljin, nakon okupacije Vozuće, postrojava mudžahedine. Iz snimka je vidljivo i da je znao da ova ekstremna jedinica drži srpske zarobljenike. Razgovarali su o brojnim temama, ali ne i tome kako treba postupati sa zarobljenim Srbima.

Izetbegović i Mahmuljin sa mudžahedinima Foto: RTRS
Izetbegović i Mahmuljin sa mudžahedinima Foto: RTRS

Na snimku se vide Mahmuljin i Alija Izetbegović ispred postrojenih jedinica koje Izetbegović pozdravlja na arapskom jeziku i mudžahedini koji otpozdravljaju.

Iako ih je Alija Izetbegović vidio postrojene, komandant Trećeg korpusa tzv. Armije RBiH Sakib Mahmuljin, u raportu je dodatno potvrdio da su u napadu na Vozuću učestvovali mudžahedini. Potvrdio je da su dejstvovali unutar jedinica kojima je komandovao.

– To su Prvi manevarski bataljon iz Zenice, 372. oslobodilačka brigada iz Tešnja, Sedma muslimanska, Specijalni diverzantski odred, kompletna 329. koja je bila ovdje, Treći manevarski i Odred El mudžahid – navodi Mahmuljin.

Na snimku komandant mudžahedina Izetbegovića i Mahmuljina informiše da su zarobili srpskog borca, to jest četnika, kako ga oslovljava. Izetbegović i Mahmuljin nisu upozorili kako treba postupati sa zarobljenicima, prešli su na temu doseljavanja Srebreničana u Vozuću.

Mahmuljin nije reagovao ni kad je pismeno obaviješten da su mudžahedini od vojne policije oteli 60 srpskih zarobljenika i da ih muče. To pred Sudom BiH tvrde bošnjački oficiri koji su slali izvještaje. A, kako sudije tretiraju ove iskaze najbolje govori pitanje svjedocima imaju li povratnicu, to jest pisani dokaz da je njima nadređeni Mahmuljin primio te izvještaje.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

ZLOČIN U VOZUĆI: Mahmuljin je jedan od devetnaest …

Suđenje Mahmuljinu: Fanatizam pripadnika jedinice „El …

Zaštićeni svedok: Mučeni Srbi molili za smrt | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: