fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Hag pokušava da manipuliše Mladićevim zdravljem: Dr Falke podmeće radiologa

Mladić traži da ga isključivo pregledaju srpski lekari. Ivetić: U SAD bismo mogli krivično da tužimo lekare

Foto Tanjug/AP
Foto Tanjug/AP

Pritvorski lekar Paulus Falke tražio je u utorak od generala Ratka Mladića da potpiše odobrenje da se njegovi snimci glave daju radiologu iz Holandije na analizu. Kako „Novosti“ saznaju, Mladić je to odbio i tražio da ga isključivo pregledaju srpski lekari.

Generalov sin Darko Mladić smatra da na ovaj način lekari pokušavaju da manipulišu zdravstvenim stanjem njegovog oca, pošto je radiolog iz Srbije već utvrdio da je imao nekoliko moždanih udara, a da mu je glava u Holandiji snimana bez kontrasta, što je daleko ispod svakih standarda uspostavljanja dijagnoze.

Mladićev branilac Dragan Ivetić kaže nam i da lekari Mladiću često prenose neistine u pritvoru, poput one da doktorima iz Beograda neće biti dozvoljeno da ga pregledaju.

– Nije nam jasno zašto to rade, jer je sud odobrio posetu, ali još čekamo termin – kaže nam Ivetić, koji generala posećuje jednom nedeljno u pritvoru. – Mladić je sve lošije i lošije, jer ga leče pogrešno. Da je ovaj predmet u SAD, mogli bismo krivično da tužimo lekare zbog toga, ali u Tribunalu oni imaju imunitet. Predsednik suda mora da se saglasi, ali na više naših zahteva da se preispita njihov rad, sud ćuti.

Ivetić navodi i da sve vreme uprava krije Mladićeve nalaze, a sud na njihove pritužbe ne reaguje.

– Mladić ima visok pritisak, a mesec dana nismo dobili nijedan njegov snimak ili analizu. On ima pravo na uvid u svoje lečenje, ali mu to dozvoljavaju tek sa višemesečnim zakašnjenjem.

NEUROLOZI KOD ŽUPLjANINA

U ponedeljak će banjalučki neurolozi Vlado Đajić i Siniša Miljković pregledati u Sheveningenu Stojana Župljanina, koji je u septembru imao dva moždana udara. Kako smo saznali, stanje mu od tada stagnira, teško se kreće i govori. Porodica je zabrinuta, jer Župljanin treba da bude prebačen u zatvor na izdržavanje kazne, gde neće imati uslova za lečenje. Odbrana je zato podnela zahtev da se pusti nekoliko meseci na lečenje na VMA u Beogradu, pa da ga vrate kad mu se stanje sanira.

Autor: S. J. M.

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Dragutinović: Hag krije pravo stanje Mladićevog zdravlja

Hag krio moždane udare generala Ratka Mladića | Jadovno 1941.

Kuburović: Lekari misle da Mladić nema adekvatan …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: