fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Kuburović: Lekari misle da Mladić nema adekvatan medicinski tretman

Vlada Srbije dala je garancije za privremeno puštanje Ratka Mladića iz Haškog tribunala zbog lečenja, jer, na osnovu dela dokumentacije i onoga što su naši lekari uspeli da vide, smatraju da Mladić ne dobija adekvatan medicinski tretman

Foto Arhiva VN
Foto Arhiva VN

Vlada Srbije dala je garancije za privremeno puštanje Ratka Mladića iz Haškog tribunala zbog lečenja, jer, na osnovu dela dokumentacije i onoga što su naši lekari uspeli da vide, smatraju da Mladić ne dobija adekvatan medicinski tretman u skladu sa stanjem u kome se nalazi, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

„Tako da, nadamo se da će Haški tribunal ozbiljno da razmotri zahtev koji uputi odbrana, uz garancije koje je dostavila vlada Srbije, da razmotre još jednom mogućnost da se on pusti na privremeno lečenje, s obzirom na ono što znamo kakvo je njegovo zdravstveno stanje“, rekla je Kuburović za Pink.

Ministarka ukazuje da je vlada Srbije postupala uvek u skladu sa nalogom sudskog veća u prethodnim slučajevima kada su se osuđenici ili pritvorenici puštali na privremenu slobodu i podvlači da do sada nije bilo nikakvih problema i da su svoi vraćeni u pritvorsku jedinicu u Ševeningenu, po nalogu, kada god je to trebalo .

„To nije prvi put da vlada Srbije daje garancije, to je bilo u više slučajeva, podsetiću vas na slučaj Gorana Hadžića, Dragana Nikolića. Nažalost, postoje slučajevi gde je Haški tribunal ostao nem na naše zahteve, kada smo i više puta upućivali, kao što je slučaj sa gospodinom Tolimirom, koji je, nažalost, umro i nije imao mogućnost da mu se pruži adekvatno lečenje“, kaže Kuburović.

Podseća da je 12 srpskih državljana umrlo tokom samog trajanja postupka u Hagu, tako da se nada da će Haški tribunal zahtev ozbiljno da razmotri, s obzirom na to da „ostaju mnoga otvorena pitanja za ica koja su preminula – pod kojim uslovima i da li su imala adekvatnu negu.

Srbija nema Mladićevu celokupnu medicinsku dokumentaciju, kaže ministarka, zato što Haški tribunal ni odbrani nije hteo da dostavi tu dokumentaciju, to se smatra poverljivim, s tim što je, kako kaže, Mladić dao odobrenje da i odbrana i članovi njegove porodice tu dokumentaciju ustupe vladi.

„Tako da, nadamo se da će Haški tribunal ozbiljno da razmotri zahtev koji uputi odbrana, uz garancije koje je dostavila vlada Srbije, a svakako i Ministarstvo pravde takođe je podržalo zahtev porodice Ratka Mladića i uputilo pismo Haškom tribunalu“, rekla je Kuburović.

(Tanjug)

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Tribunal skriva Mladićeve rezultate?

Porodica Mladić se plaši da bi general mogao biti ubijen …

Karadžić poverovao Holbruku, Mladić nije — epilog isti …

Srpski general na lečenju u Moskvi: Rusi garantuju za Mladića …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: